Nihat Özdemir: Avrupa’da yükselen bir hakemliğimiz var

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Merkez Hakem Konseyi Yaz Semineri resmi açılışı, Riva Hasan Doğan Ulusal Kadrolar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşti.

TFF Lideri Nihat Özdemir, açılış için yaptığı konuşmaya, Türkiye’nin biroldukça noktasında meydana gelen yangın felaketine değinerek başladı. “Derin bir ıstırap yaşıyorum” diyen Özdemir, “İnşallah bu felaketi bir an evvel atlatırız. Söndürme çalışmalarında emek veren herkese şükranlarımı sunarken, ömrünü kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine baş sıhhati, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum” formunda konuştu.

bakılırsave gelişlerinin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Lider Özdemir, “Siz hakemlerimizle üçüncü döneme daima bir arada hazırlanıyoruz. Bu süreçte daima yanınızda olduk, sizlere inandık ve dayanak verdik. Hakemliği hep farklı bir yere koyduk ve bütün seminerlerde bir ortada olduk. Öncelikle MHK’ye ve hakemlerimize, geçtiğimiz dönemin tamamlanmasına verdikleri katkılardan dolayı, özel olarak teşekkür ediyorum. Geçen dönem 2692 maç oynandı. Bayan Ligi’ni ve U19 Gelişim Ligleri’ni Antalya’da düzenledik. Her bir ligde büyük heyecan yaşanırken, bilhassa son haftalarda sizlerin performansı hepimizi epeyce keyifli etti. Sıkıntı koşullara karşın, başarılı bir dönem geçirdiniz. Lakin, yanılgılar da oldu ve haklı tenkitlerle karşılaştınız. Eksiklerinizi tespit edip, bunlardan ders alarak, 2021-2022 döneminde daha başarılı olacağınıza inanıyorum” sözlerini kullandı.

Özdemir’in açıklamalarından öne çıkan öbür kısımlar ise şöyleki;

– Hepsi birbirinden değerli, Türk sporuna hakemlikleri ve yöneticilikleri ile bugüne dek değerli katkıları olmuş Merkez Hakem Konseyimiz var. Türk hakemliğinin idare istikrarına gereksinimi var ve istikrardan yana olmaya devam edeceğiz. MHK bir sistem kurmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu sene hakem klasman sistemimiz değişti. Yeni dönemde 25 Harika Lig hakemimiz misyon yapacak, ayrıyeten VAR takımımızı genişlettik. TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig kulüplerimiz bir an evvel VAR Sisteminin uygulanması için sabırsızlar. İnşallah 2022-2023 döneminden itibaren TFF 1. Lig’de VAR’ı başlatacağız. daha sonraki dönemlerde alt liglere de yaymayı hedefliyoruz. Tabi bunun için evvela insan kaynağına muhtaçlığımız var. MHK, VAR takımı oluşturmak için kıymetli bir adım attı. Bu dönem 7 hakemimiz VAR misyonu üstlenecek. Sayıyı ilerleyen devirlerde artıracağız. Zira VAR’ın gelişiyle birlikte branşlaşma artık kaçınılmaz.

– Hakemlerimiz her ne kadar, futbolun kısır çekişmeleri içinde kalsa da Avrupa’da süratle düzeyi yükselen bir Türk hakemliğimiz vardır. Sevgili Cüneyt Çakır hocamızın açtığı Avrupa kapısı biroldukca genç hakemimiz için fırsat oldu. Geçen yıl Cüneyt Çakır’la birlikte, Ali Palabıyık ve Halil Umut Meler Şampiyonlar Ligi’nde maç yönettiler. FIFA kokartlı 7 hakemimiz de Avrupa’da ülkemizi gururla temsil etmektedir. Cüneyt Çakır, son Avrupa Şampiyonası’nda, yardımcıları Tarık Ongun ve Bahattin Duran ile bir arada bakılırsav yaptı ve finaller tarihinin en epey maç yöneten hakemi oldu. Abdülkadir Bitigen, devam eden Tokyo Olimpiyatlarında, VAR takımında yer alıyor. Bizleri onurlandıran hakemlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Serdar Tatlı Liderimizle bir amaç ortaya koyduk. O da bayan hakemlerimizin gelişmesi. 2023 yılından itibaren bayan hakemlerimizin Muhteşem Lig’de maç yönetmesini hedefliyoruz ve bunu da inşallah başaracağız.