Nevzat Aydın’dan sürpriz karar; Yemeksepeti’nin yeni CEO’su Mert Baki oldu

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Nevzat Aydın’ın Yemeksepeti’nden ayrılma sonucunı almasının akabinde CEO’luk vazifesine 2011 yılında Yemeksepeti ailesine katılan ve hala İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak nazaranv yapan Mert Baki’nin atandığı belirtildi.

Yemeksepeti tarafınca yapılan açıklamada şirketin kurucularından biri olan ve bugünlere ulaşmasında en değerli hisse sahibi Nevzat Aydın’ın gerçek bir vizyoner ve tutkulu bir önder olarak Yemeksepeti’nin 20 yılına damgasını vurduğu kaydedildi.

Açıklamada, Nevzat Aydın’ın liderliğinde Yemeksepeti’nin 2001 yılında kurulduğu küçük ofisten, bugün Türkiye’nin örnek alınan en kıymetli kurumlarından birine dönüştüğünün altı çizildi. Açıklamada şu sözler yer aldı:

“Yemeksepeti bugün prestijiyle 10 bini aşkın bireye istihdam sağlayan, en küçük esnafından en büyük perakendecisine kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki 60 binden çok işletmenin büyümesine takviye olan ve şartsız müşteri memnuniyeti unsuruyla milyonlarca insanın gereksinimlerine her an karşılık veren bir yapıda faaliyetlerini sürdürmektedir. Yemeksepeti’nin bu ölçeğe ulaşırken, birinci günkü start-up ruhunu yitirmemiş olmasında ve her vakit çalışanını, iş ortaklarını ve müşterilerini faaliyetlerinin merkezinde tutan bir kurum kültürüne sahip olmasında Nevzat Aydın’ın rolü yadsınamaz. Yemeksepeti, Nevzat Aydın ve kurucularının birinci gün koyduğu unsurlara ve pahalara sadık kalarak, tüm paydaşları ve Türkiye için bedel yaratarak büyümeye devam etme kararlılığındadır. Nevzat Aydın’dan bayrağı bir daha Yemeksepeti bünyesinden yetişen genç bir başkan olan Mert Baki’nin alması bu kararlılığın en somut göstergesidir. Nevzat Aydın’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarken, Mert Baki’ye Yemeksepeti’nin gelecek seyahatinde yürüteceği nazaranvden dolayı muvaffakiyetler diliyoruz.”

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın ise, kurucuları içinde bulunduğu Yemeksepeti’nin bugünkü pozisyonundan ve başarılarından gurur duyduğunu belirterek, “Yemeksepeti her yıl istikrarlı büyümesini sürdüren ve kesiminde açık orta önder durumda olan bir şirket. Önümüzdeki devirde idaresinde daha farklı bir bakış açısının hakim olmasını istiyorum. Son periyotta harika bir idare grubu kurduk ve hem bu takıma, birebir vakitte Mert Baki’ye itimadım tam.” dedi. Yemeksepeti’nin bundan daha sonraki muvaffakiyetlerini yakından takip edeceğini kaydeden Aydın, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“20 yılı aşkın Yemeksepeti serüvenim boyunca ben ve grup arkadaşlarım gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Muvaffakiyetleri birlikte kutlarken, zorluklardan dersler çıkardık. hiç bir zorluktan yılmadık ve tüm pürüzleri aşarak tüm paydaşlarımız için paha yaratmaya odaklandık. Yemeksepeti’nde herkes tarafınca gıpta edilen bir kurum kültürü oluşturduk. İnovasyon kasları hayli kuvvetli ve çevik bir tertip yarattığımıza ve Yemeksepeti’nin sağlıklı büyümesi için gerekli operasyonel mükemmeliyet platformunu oluşturduğumuza inanıyorum. şahsi olarak ömrümün yeni devrinde aileme daha fazla ve kaliteli vakit ayırabilmeyi istiyorum. Ayrıyeten Yemeksepeti’nin liderliği bir bayrak yarışı, bayrağı benden devralacak, 10 yılı aşkın bir müddetdir çalışma arkadaşlığı yaptığım sevgili Mert Baki’ye yeni misyonunda muvaffakiyetler diliyorum.”

Nevzat Aydın’dan CEO’luk misyonunu devralacak Mert Baki yeni misyonunun heyecan verici olduğunu vurgulayarak, “Yemeksepeti olarak bugün 25 milyondan fazla kullanıcımızın hem yemek tıpkı vakitte süratli market gereksinimlerini dakikalar ortasında karşılayan Türkiye’nin en büyük süratli ticaret platformuyuz. Bilhassa Nevzat Aydın’ın Yemeksepeti’nin bu muvaffakiyet öyküsündeki liderliği Türkiye’deki girişimcilik ekosistemindeki en büyük başarılardan biri. Kendisine hem bir Yemeksepeti çalışanı olarak burada gerçekleştirdikleri için birebir vakitte genç girişimcilere verdiği ilham için en içten teşekkürlerimi sunmak isterim. Bundan daha sonraki devirde en büyük önceliğimiz 10 binden çok çalışanımızla birlikte, milyonlarca kullanıcımızın ömrüne ve 60 binden çok esnaf iş ortağımızın işlerine kıymet katmak olacak.” dedi.

Yemeksepeti’nde CEO’luk vazifesini devralacak Mert Baki, Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan daha sonra İTÜ’de Elektrik Mühendisliği kısmında lisans eğitimini tamamlayıp devamında da Sabancı Üniversitesi MBA yüksek lisans programını bitirmiştir. Florida ve Stanford Üniversitelerinde Business Strategy alanlarında eğitim programlarına katılan Mert Baki, profesyonel iş hayatına ARAMA Danışmanlık’ta başlamış, akabinde Migros’ta iş geliştirme alanında farklı bakılırsavlerde bulunmuştur. 2011 yılında Yemeksepeti ailesine katıldıktan daha sonra şirketin tüm yeni projelerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi sorumluluklarını yürüten Mert Baki ayrıyeten Delivery Hero ailesine katılmadan evvel Yemeksepeti’nin 10 ülkedeki yurt dışı operasyonlarının sorumluluğunu üstleniyordu. Son olarak İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak nazaranv yapan Mert Baki, Yemek.com, Yemeksepeti Banabi ve Yemeksepeti Mahalle dahil biroldukca projeye liderlik ederek Yemeksepeti’nin hizmet gamının genişlemesini sağlamıştır. Düzgün derecede İngilizce ve Fransızca bilen Mert Baki evli ve ikiz çocuk babasıdır.

Yatırım tavsiyesi içermez.