Mustafa Cengiz’in oğlu Sarper Cengiz: Canımı vermeye hazırdım

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Galatasaray’ın 37. Lideri olan Mustafa Cengiz, hayatını kaybetti. Uzun müddettir sıhhat problemleri ile çaba eden Cengiz’in oğlu Sarper Cengiz babasının vefatının akabinde yaptığı birinci açıklamada ‘Canımı vermeye hazırdım’ diyerek duydu dolu anlar yaşadı.

Mide kanseri ve beyin tümörü rahatsızlıkları niçiniyle bir müddetdir tedavi altında olan Galatasaray eski lideri Mustafa Cengiz 72 yaşında ömrünü kaybetti. Cengiz’in tedavi gördüğü hastanede açıklama yapan oğlu Sarper Cengiz his dolu tabirler kullandı. Yaşadıkları şiddetli hastalık sürecini anlatan Sarper Cengiz şu tabirleri kullandı:

‘İNSAN BABASI HİÇ ÖLMEYECEK SANIYOR’

”Sadece babamı değil rehberimi kaybettim. Hayatta her şeyi konuşabildiğim, danışabildiğim, yol göstericimdi. Keşke elimizden daha fazlası gelseydi. 17-18 aylık süreç fevkalade bir gayret ile geçti. Harikulade dirayetli davrandı. Tabiri caizse dağ üzere durdu. Baba zira dağ üzeredir. İnsan babası hiç ölmeyecek sanıyor. Bir evlada bu güçlü süreç, hastalık süreci nasıl yaşatılır onu bile hazırlamıştı. İstisnasız canımı vermeye hazırdım onun için lakin buraya kadarmış. Arayıp başsağlığı dileyen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Telefonlarına bakamadığım herkesten de özür diliyorum.”

Cengiz, 7 Mayıs 2020’de 10 saat süren bir beyin ameliyatı olmuş, operasyon başarılı geçmiş lakin 18 Mayıs’ta mide kanaması sebebiyle ikinci defa ameliyat edilmişti.

“HEP GALATASARAY’I SORDU”

Mustafa Cengiz’in başkanlığı periyodunda idare şurasında yer alan Abdurrahim Albayrak, Cengiz’in vefatı daha sonrasında yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı: “Çok amansız bir hastalık, fazlaca gayret etti. Ameliyattan çıkınca birinci Galatasaray’ı sormuştu. Son 2-3 gün bitkisel hayata girdi. Galatasaray’ı daima sordu, Galatasaray’ın düzgün olmasını istedi. Hatta borçları TL’ye geçirmiştik, bana ‘iyi ki yapmışız’ dedi.”