Mustafa Cengiz ve idaresi mali olarak ibra edildi

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Pandemi niçiniyle ertelenen Galatasaray Spor Kulübü 2019 yılı olağan genel şurasında Mustafa Cengiz başkanlığındaki idare konseyinin faaliyetleri mali taraftan ibra edilirken, idari istikametten ibra edilmedi.

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2019 yılı Olağan Genel Şura Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Toplantı Korona virüs salgını tedbirleri niçiniyle yalnızca kulüp üyelerin iştirakiyle yapılırken, basın mensupları yahut konuklar alınmadı. Genel heyete toplam 870 üye giriş yaptı.

Konuşmaların akabinde 2019 yılı için Mustafa Cengiz başkanlığındaki idare şurasının faaliyetlerinin mali ve idari istikametten ibrasının oylamasına geçildi. Oylama alınan kararla kapalı olarak gerçekleştirildi. Salonda 4 masada toplam 8 sandık kuruldu ve toplantıya gelen üyeler oylarını bu sandıklara attı. Toplam 636 oy kullanıldı.

Mustafa Cengiz başkanlığındaki idare heyetinin faaliyetleri mali istikametten ibra edilirken, idari taraftan olarak ibra edilmedi. Sandıklardan mali olarak 306 ibrasızlık, 310 ibra ve 20 çekimser oy çıktı. İdari olarak ise 384 ibrasızlık, 247 ibra, 4 çekimser ve 1 iptal oy çıktı.
Sonuçlar akabinde kürsüye çıkan Okan Böke, “İdari açıdan başaramadık. Mali açıdan ibra olduk. 2019 yılında nasıl çalıştıysak 2020’de de tıpkı biçimde çalışmıştık. Verdiğiniz karardan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan daha sonraki yaptığımız çalışmalarda dikkate alacağız” diye konuştu.

Abdurrahim Albayrak ise, “Hepinize teşekkür ediyorum. Mali taraftan ibra ettiniz. İdare olarak yanlışlarımızı gördünüz ibra etmediniz. Hürmet ile karşılık veriyorum. Öbür Galatasaray yoktur. İşte hepimizin gönül verdiği sarı-kırmızı renkler. İnanıyorum ki mali taraftan ibranız bütün Galatasaraylıları memnun etmiştir” halinde konuştu.