Müjde: Ankara-İstanbul ortası 35 dakika kısalacak

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Türkiye, hava alanlarından daha sonra yüksek süratli tren çizgileriyle birbirine bağlanacak.14 saat süren seyahatler 4-5’e inecek. Yükler kara yolu yerine demir yolu ile taşınır hale gelecek.

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, “Türkiye’yi demir ağlarla örme” projelerinin bilgilerinı TBMM’de milletvekilleri ile paylaştı.

ANKARA-İSTANBUL 35 DAKİKA KISALACAK

Ankara-İstanbul yüksek süratli demir yolu çizgisinde sürdürülen çalışmaların tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul ortası seyahat müddetinde yaklaşık 35 dakika kısalma meydana gelecektir.

ANKARA-SİVAS SINIRI

Ankara- Sivas yüksek süratli tren sınırının test sürüşleri ve sertifikasyon çalışması sürüyor. Tamamlandığında 12 saat olan seyahat müddeti YHT ile 2 saat olacak.

2.6 BİN KİLOMETRE

Toplam 2 bin 661 kilometrelik süratli tren sınırı ve 357 kilometrelik konvansiyonel demir yolu sınırında üretim çalışmaları sürüyor.

YENİ SÜRATLİ TREN SINIRLARI

Biroldukça kenti birbirine bağlayacak yeni süratli tren projeleri planlandı. bu biçimdece toplam 14 bin 273 kilometrelik demir yolu sınırında üretim, ihale ve etüt-proje çalışmaları devam ediyor.

SİNYAL SİSTEMİ

Ulusal Sinyal Sistemi’nin SIL4 düzeyinde sertifikalandırılması bir Türk markası olmasının ve yurtdışına ihracatının da önü açılacak. Sistemin heyetim çalışmaları 750 kilometrelik güzergâhta devam ediyor.

GÜNEŞ GÜCÜ

2023’te gaye gereksinim duyulacak elektrik gücünün yüzde 35’ini yenilenebilir güç kaynaklarından üretmek. Birinci kademede uygun lokasyonlarda güneş gücü üretim tesislerinin yaygınlaştırılması planlanıyor.

BÜTÜN ÜLKEYİ SARIYOR

Kuzey-Güney ve doğu batı yeni demir yolu koridorunu oluşturacak olan SamsunÇorum- Kırıkkale, Antalya-Burdur, Isparta-Afyonkarahisar- Kütahya- Eskişehir, Antalya-Konya- Aksaray-Nevşehir- Kayseri, Erzincan-Erzurum- Kars, Gaziantep- Şanlıurfa- Mardin, Sivas Çetinkaya-Malatya, Malatya-Elazığ- Diyarbakır, Erzincan-Trabzon üzere yeni süratli tren projeleri planlandı.

1.891 kilometrelik güzergâhta 3.719 kilometrelik hatta etüt proje çalışmalarını tamamladı. Toplam 14.273 kilometrelik demir yolu sınırında imal, ihale ve etüt-proje çalışmaları devam ediyor.

ULUSAL ELEKTRİKLİ VAGON

TÜRASAŞ Genel Müdürü Mustafa Metin Muharrir, milletlerarası standartlarda tasarlanan ve üretilen birinci 160 kilometre azamî sürate sahip ulusal elektrikli tren setinin fabrika testlerinin tamamlandığını belirtti.

Muharrir, “Protokol kapsamında 2022’de 15 adet, 2023’te 4 set, 2025’te ise 56 set teslim edilecek. Gaziantep Belediyesi’nin açtığı milletlerarası ihaleyi kazanarak bir unsur imza attık” dedi.

Zubeyde Yalçın/Sabah

Yatırım tavsiyesi içermez.