Moda devlerinin gömlekleri Malatya’da üretiliyor!

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Avrupalı firmaların en büyük gömlek tedarikçilerinden biri olan Zevigas Tekstil’e yurtharicinden sipariş yağıyor. Mustafa Paşahan, “Markalar kapımızı daha sık çalıyor. Moda devlerinin en kuvvetli alternatifi Türkiye oldu” dedi

Pandemide gösterdiği başarılı performansla Batı’nın vazgeçilmez üretim üssü pozisyonuna yükselen Türkiye’deki fabrikalar, hummalı bir çalışma ortasında. Ülke genelindeki farklı kesimlerden biroldukca firma gece-gündüz demeden aldıkları siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

Sabah’tan Feride Cem’in haberine göre İstanbul ve Malatya’daki fabrikalarında Massimo Dutti, Gant, Nautica, Lacoste, Paul Smith, Cotton Apparel, Adolfo Domingues üzere Avrupa’nın moda devlerine üretim yapan Zevigas Dokumacılık İdare Şurası Lideri Mustafa Paşahan, “Yurtharicinden önemli bir talep artışı kelam konusu. Firmalar Uzakdoğu’dan tarafını Türkiye’ye döndü. Amerikalı firmalar da ‘Çin yerine Türkiye’de üretim yapmak istiyoruz’ diyor. Bu talebi karşılamak için ülke olarak önemli yatırım yapmamız şart” dedi.

TOMMY VE ZARA DA GELDİ

Yakın vakitte Tommy Hilfiger ile de mutabakat yapacakları sinyalini veren Mustafa Paşahan, “İnşallah yakın vakitte Malatya’da Tommy mamüllerinin üretimine başlayacağız” dedi. Yurtharicinde en büyük ihracat pazarlarının İspanya olduğunu söyleyen Paşahan, Zara’nın erkek koleksiyonu için de 9’uncu ay prestijiyle üretime başlayacaklarının muştusunu veriyor. Zara’nın bağlı olduğu Inditex Group’la Massimo Dutti ile başlayan işbirliklerinin Zara ile farklı bir boyuta geçeceğini söyleyen Paşahan, şöyleki devam etti: “Avrupa’nın en uzak ülkesine 3-3.5 saatlik uzaklıktayız. Kalitemiz devasa yükseklikte, süratle üretim yapıp üç haftada yükleme yapıyoruz. Şu anda hazır giyside mevcut kapasitelerin yüzde 85’i dolmuş durumda.”

ÇİN’DEN TÜRKİYE’YE GELECEK

Yurtharicinden fazlaca yüksek taleple karşı karşıya kaldıkları bilgisini veren Mustafa Paşahan, “Artık telefonlarımız daha hayli çalıyor, gelen mailler arttı. Dün akşam bana Amerikalı bir firmadan mail geldi. Üretimlerini Çin’den Türkiye’ye kaydırmak istediklerini söylüyorlar. Gömlek ve kadro elbise ile ilgili gereksinimlerini ülkemizden karşılamak istediklerini bildirdiler” diye konuştu.

Amerika ya da diğer bir ülkenin Türkiye’ye gelmesiyle mevcut kapasitelerin yetmesinin imkânsız olduğunun altını çizen Paşahan, “Onun için de herkesi yatırıma davet ediyoruz. Yüksek talebe karşılık vermek için hazır olmalıyız. Ek yatırım şart” diye konuştu.

ANADOLU’YA YATIRIM VAKTİ

BİREBİR vakitte İstanbul Hazır Giysi ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) İdare Konseyi Üyesi olan Mustafa Paşahan, “Bizim hazır giyimciler olarak maksadımız İstanbul’u moda merkezi haline getirmek, Doğu Anadolu’yu da üretim üssü yapmak. Bu mevzuda çok bir yol aldık” diyor. 6’ncı Bölge teşvikleri kapsamındaki Doğu Anadolu’ya yatırımın büyük ehemmiyet taşıdığını söyleyen Paşahan, “Bu davetimiz büyük bir oranda karşılık buldu. Şanlıurfa Ağrı, Diyarbakır, Batman, Malatya, Elazığ başta olmak üzere birfazlaca kentte önemli yatırımlar var” dedi. Bu yatırımların sayısının artmasının değerine vurgu yapan Paşahan, yatırımların işsizliğin tahlilinde de büyük rol oynayacağını söz etti.

GAYE TEK ÇATI ALTINDA EN BÜYÜK ÜRETİCİ OLMAK

TEMELLERİ 1993 yılında İstanbul’da atılan Zevigas Dokuma, bugün iki fabrikasında 400 şahsa istihdam yaratıyor. Günde 4.500 gömlek üretimi ile Türkiye’nin en büyük gömlek üreticilerinden biri olduklarını söyleyen Paşahan, “2022’nin başında kendi bünyesinde en çok gömlek üretimi yapan firma olacağız. 2022’den itibaren günlük gömlek üretim adedimiz 6.000- 6.500 adetlere çıkacak. Bunu şu anda kendi bünyesinde yapan öbür firma yok” diye konuştu.

Bu yılın sonuna kadar çalışan sayılarını 600’e çıkarma gayesiyle çalıştıklarını söyleyen Paşahan, “İstihdamdaki büyümeyi daha fazlaca memleketimiz Malatya’daki fabrikamızda yapacağız. Oradaki fabrikamız alan olarak buna müsait” dedi.

Yatırım tavsiyesi içermez.