Mircea Lucescu Rusya-Ukrayna krizi daha sonrası Kiev’deki son durumu anlattı

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Dinamo Kiev Teknik Yöneticisi Mircea Lucescu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mircea Lucescu, Ukrayna’daki bütün spor faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtirken, futbolcularının durumu hakkında da konuştu.

Rusya’nın Ukrayna’ya asker göndermesinin akabinde açıklamalarda bulunan Dinamo Kiev Teknik Yöneticisi Mircea Lucescu, ülkedeki son durum hakkında bilgi verdi. Ukrayna’da tüm spor faaliyetlerinin durdurulduğunu belirten Mircea Lucescu, Dinamo Kiev grubu ile birlikte kulüp tesislerinde olduğunu söylemiş oldu. 76 yaşındaki teknik adam, futbolcuların ruhsal durumları hakkında da bilgi verdi.

Romanya basınından fanatik.ro’ya konuşan Mircea Lucescu, “Futbolcularım biraz korkmuş durumda… Grubunda fazlaca fazla yabancı futbolcu yok. Fazla yabancı futbolcusu olan kadroların durumunun daha berbattır sanırım… Takımımızda Brezilyalı Vitinho, Uruguaylı Carlos de Pena, Belaruslu Shkurin ve Sloven Verbic bulunuyor. Şimdilik durumları iyi… Eminim büyükelçilikler futbolcularla irtibata geçecektir” dedi.

“BEN KORKAK DEĞİLİM”

Romanya’ya dönmeyi düşünüp düşünmediği biçimindeki soruya yanıt veren Mircea Lucescu, şunları söylemiş oldu:

“Ukrayna bu durumdayken Romanya’ya nasıl dönebilirim? Ben korkak değilim. Donetsk’te 2014 yılında çıkan krizde de kentten ayrılmamıştım. Bunu asla yapmam. Benim Ukrayna’dan ayrılmam, herkese berbat örnek olur. Beşerler kaygı ve paniğe kapılırlar. Umarım durum daha berbata gitmeden, bu beyinsizler sakinleşip akla ehemmiyet vererek hareket ederler ve savaşı durdururlar.”

“BÖYLE BİR ŞEY YAŞANACAĞINI HİÇ DÜŞÜNMEZDİM”

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının akabinde her şeyin epeyce karıştığını da kelamlarına ekleyen Mircea Lucescu “Boris Yeltsin işleri yarım bıraktı. bu biçimde bir şey yaşanacağını hiç düşünmezdim. Ukrayna’nın yapabileceği bir şey yok. Savaşın devam edip etmemesi Rusya’nın tavrına bağlı” sözlerini kullandı.