Mete Gazoz o gülüşün sebebini deklare etti!

Atletizm

Global Mod
Global Mod
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda klasik yay ferdî kategoride altın madalya kazanan Mete Gazoz, Bahçelievler İhlas Koleji’nde panele katıldı. Şampiyonluk süreciyle ilgili genç okçulara deneyimlerini aktaran Mete, sonrasındasında açıklamalarda bulundu.

“Bu bir takımın başarısı”

Olimpiyat şampiyonluğu için fazlaca memnun olduğunu belirterek kelamlarına başlayan ulusal atlet, “Bu fazlaca da tanımı olacak bir his değil. Dünyada tahminen de tanımı olmayan az şeylerden biri de bu. Bu muvaffakiyet yalnızca benim yaptığım fedakarlıklardan, benim yaptıklarımdan gelen bir muvaffakiyet değil. Bu bir takımın başarısı, bu Türkiye Okçuluk Ulusal Grubu’nun başarısıdır. Onlar benden daha fazla emek verdiler. Benden daha fazla çalışmışlardır. Ben yalnızca bu başarıyı temsil ediyorum” tabirlerini kullandı.

Mete Gazoz, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda da gayesinin şampiyonluk olduğunu ve bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğini kelamlarına ekledi.

ABD’li rakibi atış yaparken gülümsemesi

Çeyrek final karşılaşmasında yendiği ABD’li rakibi Brady Ellison atış yaparken art planda gülümsemesine de açıklık getiren Mete, “O aslında atlete yaptığım bir şey değildi. Tribünde onun spor psikoloğu vardı, o bağırıyordu. Biraz fazla rakibi etkileyecek biçimde bağırıyordu. Benim de ona karşı yaptığım bir gülümsemeydi” biçiminde konuştu.

“Aileler her vakit desteklesinler”

Kendisinin olimpiyat şampiyonluğunu elde etmesiyle genç atletlerin daha fazla okçuluğa yönelmesine ait de Mete Gazoz, “Aileler her vakit desteklesinler. Ne olursa olsun gerisinde olsunlar ve çocuk bir şeyi istiyorsa, severek yapıyorsa her vakit desteklesinler” açıklamasını yaptı.