Melis Gülcan: Kümeden birinci çıkıp Avrupa Şampiyonası’na gitmek gayemiz

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Avrupa Şampiyonası elemelerinde Slovenya ve Polonya ile oynayacakları çabalar öncesi konuşan A Ulusal Bayan Basketbol Takımı’nın başarılı oyuncularından Melis Gülcan, “Gruptan birinci çıkıp Avrupa Şampiyonası’na gitmek hedefimiz” dedi.

FIBA 2023 Bayanlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde yarın TSİ 20.00’de Slovenya ile deplasmanda, 14 Kasım Pazar günü saat 17.00’de ise İzmit’te Polonya ile karşılaşacak A Ulusal Bayan Basketbol Grubu’nun 25 yaşındaki oyuncusu Melis Gülcan, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Slovenya ile daha evvel oynadıklarını hatırlatarak kelamlarına başlayan Melis, “Daha evvel yenilmiştik lakin şu an onların ne olduğunu biliyoruz. Oyuncuların kim olduğunu biliyoruz. Bence bu bizim için bir avantaj. Hoş bir kamp devirli geçiriyoruz şu an. Birinci maçımızdan da galibiyetle ayrılmak istiyoruz” diye konuştu.

“GÜZEL BİR KİMYA TUTTU”

Grup ortasında havanın hayli hoş olduğuna dikkat çeken ay-yıldızlı basketbolcu, “Tecrübeli oyuncularımız da var. Hatta sakat olup şu anda ortamızda olmayan deneyimli oyuncularımız da var. Lakin hoş bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Hoş bir kimya tuttu. Bu maçlara da hoş bir biçimde yansıyacağını düşünüyorum. Şu anda beklentimiz yüksek” tabirlerini kullandı.

“Her vakit Türkiye’yi en üstte göstermek istiyoruz” diyen Melis Gülcan, şöyleki devam etti:

“Planlarımız açısından da daha tam takım diyemeyiz zira sakatlarımız da vardı. Lakin hoş bir kimya oluşmuştu. Amacımız birinci olarak küme maçları. Onları en güzel biçimde atlatıp kümeden birinci çıkıp Avrupa Şampiyonası’na gitmek maksadımız. Orada da elimizden gelenin en düzgününü yapacağımızdan kuşkum yok.”

“GÜZEL BİR ATMOSFER OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

İzmit’te oynanacak Polonya müsabakası için basketbolseverlere de seslenen ulusal atlet, “Uzun vakit daha sonra taraftarlarla buluşuyoruz. O yüzden heyecanımız da yüksek. Onlarla bir arada hoş bir atmosfer olacağını düşünüyorum maçta. Umuyorum ki oradan da galibiyetle ayrılırız” diyerek kelamlarını noktaladı.