Marius Sumudica: Hakemin gelip futbolcularımın nasıl ağladığını görmesini isterdim

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Yeni Malatyaspor Teknik Yöneticisi Marius Sumudica, Kayserispor birlikteliği daha sonrası yaptığı açıklamada, “Penaltı durumunu yüzde yüz değil, yüzde bin verilmemiş penaltımız var” dedi. Rumen teknik adam maç sonunda futbolcularının soyunma odasında ağladığını söylemiş oldu.

Üstün Lig’in 18. haftasında Kayserispor ile 2-2 birliktee kalan Yeni Malatyaspor’da teknik yönetici Marius Sumudica, müsabakanın birinci yarısında birfazlaca durumlarının olduğunu söz ederek “İki gol attık. İkinci yarı 5-6 konumumuz vardı hatta bir de es geçilen penaltımız vardı lakin skor üretemedik. 2-0’u bulduğunuz vakit oyunu kapatmalısınız. İki ortadan iki gol yemek mümkün değil. 4-5 tane de net konumumuz vardı, final paslarının biraz daha yanlışsız verilmesi gerekiyordu. Bunları da yapıp skor üretemedik. Artık televizyonda seyrettim penaltı durumunu yüzde yüz değil, yüzde bin verilmemiş penaltımız var” dedi.

Wallace’ın iğne ile ikinci yarıya çıktığını söz eden Sumudica, “40 metreden orta yapılıp topu da takip etmiyor, gol de yiyorsanız ne diyebilirim. Bulduğunuz durumların üzerine 3’üncü golü de bulmadığınız vakit futbol sizi cezalandırıyor” sözlerine yer verdi.

“OLAYLARI YATIŞTIRMAYA ÇALIŞTIM”

Müsabaka daha sonrası çıkan olayların sorulması üzerine de konuşan Teknik Yönetici Sumudica, o sırada içeride olduğunu daha sonrasında dışarıya çıkarak olayları yatıştırmak için çalıştığını söylemiş oldu. Sumudica, şunları söylemiş oldu:

“Hakeme yardımcı olmaya çalıştım, herkesi sakinleştirdim. Kimsenin büyük bir yanılgı yapmasını istemedim fakat hakemin maçtan daha sonra soyunma odasına gelip futbolcularımın nasıl ağladığını görmesini isterdim. Haddadi ‘Ben bir metre Mounir’in gerisindeydim, şayet bu penaltı değilse ben futbolu bırakacağım’ dedi. Dokuz maçtır buradayım bir defa bile hakemin Malatya için VAR’a gittiğini görmedim. Artık duyuyorum VAR hakemi bir alt ligin hakemiymiş. Hüseyin Göçek’i daha önce de biliyorum. Şayet karar veremediysen, net değilsen VAR’a gitmelisin. Ayrıyeten VAR’da düzey olarak çok yüksek bir hakem olmadığını biliyorsan, yeni bir hakem olduğunu biliyorsan VAR’a gelip penaltı sonucunı kendin vermelisin. Niçin her şey Malatya’ya geliyor. Şayet durumda karar verilememişse niye takdir haklarını karşı taraf için kullanıyor hakemler. Futbolcular bunu hissediyor. Oyuncularım bana diyor bir hafta boyunca eksi 10 dereceye kadar düşen soğuk havada çalıştık, birisi geliyor ve bizim bütün çalışmalarımızı elimizden alıyor. Hakemlere karşı hakaret etmek istemiyorum bir şey de demek istemiyorum. Benim için hayli değerli olmaz bunun bedelini oyuncular öder lakin büyük bir Anadolu grubu bunun bedelini ödeyecek, hiç hakikat değil. Şayet bu durum Türkiye’deki büyük ekiplerden birisinde olsaydı düşünüyor musunuz ki hakem VAR’a gidecekti, gidecekti niçin Malatya için gitmiyor? Herkes yanılgı yapabilir lakin hak ettiğimizi verin.”