Manchester United, Antony’yi deklare etti! Tarihe geçen transfer…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Manchester United, Ajax forması giyen Brezilyalı kanat oyuncusu Antony’yi transfer ettiğini resmen deklare etti. 22 yaşındaki futbolcu, Premier Lig tarihinin en değerli dördüncü, Manchester United’ın ise ikinci transferi oldu.

İngiltere Premier Lig’de döneme yeterli bir başlangıç yapamayan ve Cristiano Ronaldo kriziyle boğuşan Manchester United, Ajax’ın genç yeteneği Antony transferini resmen bitirdi.

Brezilyalı kanat oyuncusu için 95 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi kabul eden Manchester United, 5 milyon euro ek ödeme içeren mutabakatla Premier Lig tarihinin en kıymetli dördüncü transferini yaptı. Antony ile 4+1 yıllık mukavele imzalayan Manchester United, 2016’da Juventus’tan transfer ettiği ve o periyot dünya rekoru olan Paul Pogba’dan (105 milyon euro) daha sonra tarihinin en kıymetli transferini gerçekleştirdi.

🤳
Straight from the heart. @Antony00 is a RED!
🔴
#MUFC pic.twitter.com/wzRA7El4PD

— Manchester United (@ManUtd) September 1, 2022

Manchester United’a imza attıktan daha sonra açıklamalarda bulunan Antony, “Dünyanın en ikonik kulüplerinden birine transfer oluyorum ve bu mesleğim için inanılmaz bir an. Bana inanan herkese, bilhassa aileme, antrenörlerime ve kadro arkadaşlarıma minnettarım. Zira onlar olmadan buraya gelemezdim” dedi.

Ajax’tan eski hocası Erik cilt Hag ile Manchester United’da tekrar buluşan Antony, “Onun altında oynamak benim ve gelişimim için harikaydı. Onun futbol ve teknik yöneticilik biçimi en iyiyi ortaya çıkarıyor ve Manchester’daki planları ve tutkusu hakkında anlattıklarından heyecan duyuyorum” tabirlerini kullandı.

Ajax formasıyla 82 maça çıkan genç yıldız, 24 gol atıp 22 asist yaptı. 2020’de Sao Paulo’dan Ajax’a transfer olan Antony, Hollanda takımıyla 11 Şampiyonlar Ligi maçında 7 gol attı ve Ekim 2021’deki birinci Brezilya Ulusal Ekibi giydiği maçtan beri 9 maçta 2 gol kaydetti.