Makus haberi İsmail Kartal verdi

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal, Kasımpaşa maçının akabinde yaptığı açıklamada Ferdi Kadıoğlu’nun son durumu hakkında bilgi verdi. İsmail Kartal, Arda Güler ve İrfan Can Kahveci ile ilgili de konuştu.

Spor Toto Üstün Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup etti. Maçın akabinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal, buraya 3 puan almak için geldiklerini tabir ederek, “Her iki ekipte da galibiyet lazımdı. Kasımpaşa ekibinin sıralamadaki yeri insanları aldatmasın. Oyun olarak üstleri hak ediyor. 10 lig maçında bir Trabzon, bir bize mağlup oldular. Aldığımız galibiyet mana kazandı. Kasımpaşa’ya bundan daha sonraki maçlarında muvaffakiyetler diliyorum” formunda konuştu.

Fenerbahçe’nin Slavia Prag ile oynadığı maçta sakatlanan Ferdi Kadıoğlu’nun son durumu hakkında bilgi veren İsmail Kartal “Bugün Ferdi 2 ay yok, Slavia maçında sakatlandı” dedi.

“ÜÇ HAFTA EVVEL ARDA’YI KİMSE TANIMIYORDU”

Arda Güler için daha evvel ‘Korumamız lazım’ halindeki konuşması ile ilgili açıklamalarda bulunan Kartal, şu sözleri kullandı:

“Üç hafta evvel Türkiye’de Arda’yı kimse tanımıyordu. Artık bütün Türkiye Arda’yı konuşuyor, bundan fazlaca mutluyum ve demek ki gerçek iş yapıyorum. Çağtay ve Arda’ları çıkartıp oynatıyorum. Son vakit içinderda Fenerbahçe tarihinde bunları oynatan tek teknik adam benim galiba Fenerbahçe’de… Türkiye’deki futbol adamlarımızın, federasyonun isteği genç oyuncuların oynaması değil mi? Onları oynatacağız diye kaybetmeyelim. Biz Arda üzere oyuncuları yanlışsız vakitte yanlışsız biçimde oynatıp baskıdan kurtarmak ve bir şeyleri başarsın diye oynatıyoruz. Yanlışlarda yapacak, bunlar genç ve kusur yapa yapa olacaklar. Lakin fazlaca sert bir grup, bir kaç sefer tıpkı sertliği gösterselerdi ve bir iki kez yanılgı yapsa özgüveni kaybetse, alanda sindirselerdi biz bugün hayli daha fazla onun özgüveni kazanmasını yapacak şeyler daha sıkıntı olurdu. Bugün birinci 11 başladı, yarın oynayacak diye garanti yok. Burası Fenerbahçe. Onları gerçek maçlarda oynata oynata Fenerbahçe’nin ve Türk futbolun en düzgün oyuncularından biri olacak. her insanın sabırlı olması lazım… Bu oyuncu ve başka oyuncularımız üzere hepsine sahip çıkıp dayanak olmamamız lazım… 17 yaşına girdi bu çocuk. Üç hafta evvel Arda diye bir şey yoktu Türkiye’de, biz oynattık. Fenerbahçe kazandı, Türk futbolu kazandı. Geç bulduk çabuk kaybetmeyelim.“

“İRFAN CAN’I BİLEREK OYUNDA TUTTUM”

İrfan Can Kahveci’nin performansıyla ilgili soruya karşılık veren İsmail Kartal, “İrfan Can’ı bilerek tuttum, maç eksiğini temposunu kazansın diye. Bizim ekibimizin ona muhtaçlığı var. Biraz fazla tuttuk ki maç ritmini yakalayabilsin diye ve onu bilerek yaptım“ diye konuştu.

“VALENCIA’YI ERKEN ALABİLİRDİM”

Oyuncu değişikliklerine değinen İsmail Kartal, “Rakip epeyce üzerimize geliyordu, Pelkas, Serdar ve Mert Hakan değişiklikleriyle oyunu dengeledik. Dönen her top rakibe tehlike oluyordu. Boş oyuncuyu hakikat vakitte buluştursaydık goller bulabilirdik. Onlar geliyordu ancak duvara çarpmış üzereydi. Valencia’yı daha erken alabilirdik, sabrettim. daha sonra onu maçı kazanmak için oyuna attık“ değerlendirmesini yaptı.

“TRABZONSPOR KARŞILAŞMALARI SES GETİREN MAÇLARDIR”

Trabzonspor ile oynanacak olan maça değinen İsmail Kartal, “Fenerbahçe, Trabzonspor maçları hem İstanbul’da hem Trabzon’da her vakit ses getiren maçlardır. Biz kendi konutumuzda kazanmak için alana çıkacağız. Ligdeki sıralamadaki üst sıralarda kendimize düzgün yer bulabilmek için Trabzonspor maçını kazanmamız lazım. Burada kendi konutumuzda oynarken de taraftarlarımızdan isteğim bu biçimde bir maçta gelip bizi sonuna kadar desteklemeleri. Onları yanımızda görmek istiyorum. Bize ve ekibe inanmalarını istiyorum. Onlar bize takviye verirse, onların gücüyle daha epeyce şey başaracağız. Onlar var ise biz varız. Bizim onlara her vakit muhtaçlığımız var. Grup olarak tahminen onların isteklerine bu dönem tahminen oldukcata keyifli edebilecek durumda değiliz. Farkındayız lakin biz onları memnun edip kendimizi affettirmek istiyoruz. Burası Fenerbahçe. Fenerbahçe de bütün oyuncularımız kıymetlidir ve ondan dolayı kulüptedir. Maç maç bakıyoruz. Burada formayı giyip alana çıkan her oyuncu hakkını vermesi lazım. Kim veriyorsa, vermek istiyorsa o oyuncuları bir ortaya getiriyoruz. Bu maç Sosa yoktu, dinlendirdik. Onun yerine oynayan oyuncular güzel çaba etti. Trabzonspor maçını izleyip, düşünüp ona göre tahlil yapacağız“ halinde konuştu.