Limak deklare etti: Uluğ Güç, Actis’e satıldı

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Limak Yatırım ve dünyanın kıymetli sürdürülebilir altyapı yatırımcılarından biri olan Actis, Uluğ Güç Dağıtım ve Perakende Hizmetleri AŞ’nin pay evresini resmen tamamladı.

birinci vakit içinderda Eylül 2021’de imzalanan Pay Alım Mukavelesi uyarınca Türkiye Rekabet Kurumu, Güç Piyasası Düzenleme Kurumu onayı ve öteki gerekli müsaadelerin tamamlanmasının akabinde, Uluğ’daki payların tamamı Limak Yatırım’dan Actis’e devredildi. Devre husus şirket Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova vilayetlerini içeren Türkiye’nin Güney Marmara Bölgesi’ne elektrik dağıtım ve perakende hizmetleri veriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Limak Yatırım İdare Şurası Lideri Ebru Özdemir, Actis üzere global şirketlerin Türkiye’nin büyük potansiyelini bir yatırım pazarı olarak görmelerinden ve süratle büyüyen iktisadında savlı yatırımlar yapmaya devam etmelerinden memnuniyet duyduklarını söz etti.

Actis Ortağı David Grylls ise “Özellikle müşteri hizmetleri ve yatırıma odaklanmayı dört gözle bekliyoruz. Bu satın alma, Actis’in Türkiye’deki birinci uzun ömürlü altyapı yatırımı olacak ve gelecekte misal yatırımları yapmayı dört gözle bekliyoruz.” tabirlerini kullandı.

Uluğ Güç, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova vilayetlerini içeren Türkiye’nin Güney Marmara Bölgesi’ne elektrik dağıtım ve perakende hizmetleri veriyor.

Yatırım tavsiyesi içermez.