Lewandowski: ‘Pep Guardiola yardımıyla futbola farklı bakıyorum’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Gerd Müller’in Bundesliga gol rekorunu (41) kırdı, genç oyuncular için gerçek bir rol model oldu ve Bayern Münih’i onsuz hayal etmek güç: Robert Lewandowski. Polonyalı golcü, verdiği röportajda değerli açıklamalar yaparken eski hocası Pep Guardiola hakkında kıymetli sözler kullandı.

Almanya Bundesliga gruplarından Bayern Münih’in golcü futbolcusu Robert Lewandowski, ilerleyen yaşına karşın golleriyle isminden kelam ettiriyor. Münih ile kontratı 2023’e kadar süren ve 33 yaşında bulunmasına karşın piyasa kıymeti 60 milyon Euro olan Lewandowski, İspanyol gazetesi Marca’ya röportaj verdi. Ballon d’Or’u kazanıp kazanamayacağı sorusunu yanıtlayan Polonyalı golcü, “Bunu kazanma mümkünlüğü benim içim fazlaca şey söz ediyor. Yalnızca bu yıl değil, geçmişte de başardıklarımı düşününce gururlanıyorum. Başarılarım bu soruya karşılık verebilir, zira son iki yıl yalnızca benim için değil, tüm futbolcular için büyük bir muvaffakiyet oldu” dedi.

“ONUN SAYESİNDE FUTBOLA FARKLI BAKIYORUM”

Eski teknik yöneticisi Pep Guardiola’nın üstündeki tesirlere değinen Lewa şu tabirleri kullandı:

“Bana futbola farklı bir açıdan bakmayı öğretti. Futbolu taktiksel olarak nasıl kullanacağını anlamak. Guardiola ile geçirdiğim vakitten daha sonra futbol hakkında farklı düşünüyorum. Futbola dışarıdan baktım ve artık farklı bir perspektiften görüyorum. Kimin yanılgılı olduğunu, kimin daha düzgününü yapabileceğini ve rakibinizden nasıl bir adım önde olunabileceğini görüyorum. Bana taktikle ilgili epeyce şey anlattı.”

“ÇÜNKÜ ÇOK İYİSİN…”

“Bana ‘Daha güzel bir forvet olmana yardım edemem zira epey güzelsin. Fakat ekibin topu ceza alanına getirmesi ve senin tam olarak ne yapacağınızı ve nasıl yapacağınızı bilmeniz konusunda yardımcı olabilirim’ demişti.”

“HAALAND’LA FARKLIYIZ”

“Erling Haaland olağanüstü bir oyuncu ancak ikimiz farklıyız. Kontratakları seviyor. Çok kuvvetli bir sol ayağı var. Ben farklı bir adamım.”

Gelecekle ilgili biroldukca seçeneğim var. 27 yaşımdan beri futboldan daha sonraki hayatıma hazırlanıyorum. Artık antrenör olmak isteyip istemediğimi söyleyemem. Şu anda hayır fakat tahminen mesleğim bitmiş oldukten iki yahut üç yıl daha sonra… Her şeydilk evvel beni keyifli edecek en âlâ seçeneği seçmeye hazırlanıyorum.”