Konyaspor’un stadındaki taban sorunu için belediye devrede

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Stadyumu’nda ileri teknoloji hibrit çim çalışmalarının başladığını duyurdu.

Konya’da 5. İslami Dayanışma Oyunlarının açılış seremonisi daha sonrası Konya Büyükşehir Stadyumu tabanında oluşan deformasyonla ilgili hibrit çim çalışmaları başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, “En kısa vakitte, dünyada kullanılan en ileri teknoloji olan hibrit çimi Konyasporumuzun stadıyla kavuşturmuş olacağız. Büyük Konyaspor taraftarının bu süreçte gösterdiği takviyeden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Stadyumda başlayan çalışmaları, Konyaspor Lideri Fatih Özgökçen ile bir arada inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Konyaspor’un kentin en değerli markası olduğunu ve bu markayı daha ileriye taşımak için ağır bir uğraş gösterdiklerini belirtti. Lider Altay, Konyaspor’un maçlarını oynadığı 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Stadyumu’nun dünyanın en âlâ beş stadyumundan biri seçildiğini, ekibin statta epeyce değerli muvaffakiyetler elde ettiğini anımsattı.

“KONYASPOR KONUTUNA DÖNECEK”

İslami Dayanışma Oyunlarının açılış seremonisi niçiniyle her türlü önlemi almalarına karşın mevsimin de tesirleriyle yerde deformasyon oluştuğunu aktaran Altay, “Bu deformasyonu önlemek ismine kulübümüzle yaptığımız istişarelerle verilen karar çimlerin değiştirilmesi oldu. Bugün itibariyle çimlerin hibrit çimle değiştirilmesiyle ilgili süreci başlatmış oluyoruz. İnşallah en kısa müddette tamamlayarak Konyasporumuzun tekrar konutunda izleyicisiyle buluşmasını dilek ediyoruz. Dünyada kullanılan en ileri teknoloji olan hibrit çimi Konyasporumuzun stadıyla kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.

“TARAFTARIMIZ SEYİR ZEVKİ YÜKSEK MAÇI İZLEYECEK”

Zemin çalışmalarının başladığını belirten Konyaspor Lideri Fatih Özgökçen, “Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde stadımızın yerinde yenileme çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. İnşallah kışın da daha uygun bir tabanda futbol oynama imkanına sahip olacağız. Ben bu noktada Büyükşehir Belediye Liderimize can-ı gönülde teşekkür ediyorum. Hem futbolcularımız hem taraftarımız yenilenen tabanla bir arada daha âlâ, seyir zevki yüksek maçları izlemeye devam edecek” formunda konuştu.

Konya Büyükşehir Stadyumunda başlayan yer yenileme çalışmaları devam ediyor.