Konutlara ısı yalıtım yaptıranlara 0,99 faizle 50 Bin TL kredi

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı daha sonrası duyurduğu konutlarda ısı yalıtım kredi paketinin bilgileri belirli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca yapılan açıklamaya nazaran, kredi direkt yalıtım firmasının hesabına aktarılacak.

Kredinin 60 ay vadeli ve kredi faizinin 0,99 olduğu duyurulurken, konut başına azami 50 bin lira kredi kullanılabileceği söz edildi.

Öte yandan kredinin yüzde 60’ının yalıtım mukavelesinin ibrazıyla, kalan yüzde 40’ının da proje tamamlanıp Güç Kimlik Dokümanı alınmasıyla kullanılabileceği bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bilgileri “Enerji ve Alışılmış Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez ile birlikte güçte dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında ‘Konutlarda Isı Yalıtımı Kredisi’ni hayata geçiriyoruz. öylelikle hem güç verimliliğimizi artıracak tıpkı vakitte sera gazı emisyonunu azaltarak sürdürülebilir etraf politikalarımızı da destekleyeceğiz. Milletimize iyi olsun” bildirisiyle paylaştı.

Yatırım tavsiyesi içermez.