Kocaelispor Başkanı’ndan aylar daha sonra gelen itiraf: Düzgün çıkmazsa parasını ben ödeyeceğim

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Kocaelispor Lideri Engin Koyun, gol krallığı yarışında birinci sırada yer alan Dino ile ilgili itirafta bulundu.

Kocaelispor Lideri Engin Koyun ve yöneticiler, basın mensupları ile bir ortaya geldi. Ekibin gidişatının Kocaeli halkını keyifli ettiğini fakat daha da uygun yerlerde olmaları gerektiğini söyleyen Lider Koyun, “Takımımız şu anda play-off sınırında, altıncı sıradayız. Genel gidişatı uygun buluyorum. Bir maçımız eksik inanıyorum ki öteki grupların da bay haftasını oynamasıyla birlikte puan farkımız daha da azalacaktır. Düzgün yoldayız, grubumuza biraz daha vakit lazım. Eksiklerimiz var, eksiklerimizi devre içinde tamamlayacağız. Kocaelisporumuzu hak ettiği yere getirmek için teknik takımımızla, idaremizle, kentimizle bir arada hayallerimizi inşallah gerçekleştireceğiz” dedi.

“İYİ ÇIKMAZSA PARASINI BEN ÖDEYECEĞİM”

Ekibin golcü oyuncusu Dino hakkında da yorumda bulunan Koyun, şunları söylemiş oldu:

“Mustafa Hocamız Dino’nun transferinde epey ısrar etti. Ben de Dino’nun 7 aydır oynamadığını öteki bir isimle görüşsek daha âlâ olabileceğini söylemiş oldum. Bunun üzerine hocamız, ‘Ben ısrarla Dino’yu istiyorum. Sana kelam veriyorum, Dino düzgün çıkmazsa parasını kulübe ben ödeyeceğim’ dedi. Biz de hocamızın vermiş olduğu yürek, dayanak ve istekten dolayı da Dino’yu transfer ettik. Dino’ya ben bugün özel teşekkür ediyorum. Mustafa Hoca’ya da teşekkür ediyorum, haklı çıktı. Şu anda Dino ligin gol hükümdarı ve grubumuza da en büyük katkı sağlayanlardan bir tanesi. Üç puanı getirsin de bana, golü kim atarsa atsın. Olaya o denli bakıyorum. Ancak Dino ve Benhur değerli gol ayaklarımız ve onlara top orta saha ve defanstan geliyor. O yüzden gol üretme katkısını sırf bu iki oyuncu üzerinden saymayalım. Tüm ekibin emeği var. Dino ve Benhur da son vuruşları çok düzgün yapıyorlar.”

“MALİ MANADA DİSİPLİN SAĞLADIK”

Kocaelispor’un mali manada kıymetli teşebbüsleri olduğunu ve borçların gitgide erdiğini söyleyen Engin Koyun, “Kocaelisporumuzun değerli meşakkatlerinden biri borçlarıdır. Bugün mali manada değerli bir disiplin sağladık. Mali disiplin şu anda kendi denetimimizde. Kocaelispor’un bugünü ve yarınıyla ilgili yaptığımız mali planlama dilek ettiğimiz üzere gidiyor. Kocaelispor mali açıdan epeyce şanslı bir kulüp. Geçmişten gelen biroldukça ıstırabımız aşıldı. Bugün futbolcularına ve teknik takımına, yüzde 60 civarında ödemesini yapan seçkin kulüplerden biriyiz. Borçsuz bir kulüp olmaya çalışıyoruz. Bu dönem için 50 milyon TL’lik bir bütçe hazırlamıştık. Bunun yaklaşık 30 milyonunu ödedik. Maç başı ve primler de dahil ödemeler planlı bir biçimde yapılıyor” diye konuştu.

“2022 SONUNDA KOCAELİSPOR’UN BORCU OLMASINI İSTEK ETMİYORUM”

2022 ile ilgili planlar yaptıklarını söz eden Engin Koyun, “2022 sonu geldiği vakit, Kocaelisporumuzun borcu olmasını dilek etmiyorum. Kurumsallaşma ismine, tesisleşme ismine bir yola çıkmışken Kocaelispor’un da geçmişten gelen kahırlarla hiç lakin hiç uğraşmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Öte yandan Kocaelispor’un ulusal ortada kullanılan müsaadenin akabinde yarın Körfez Brunga Tesisleri’nde toplanarak top başı yapacağı öğrenildi. Yeşil-siyahlı grup, cumartesi günü de Fatih Karagümrük ile Olimpiyat Stadyumu’nda hazırlık maçı yapacak.