Kilo vermek için boksa başlayan Dilara Yüksel, birinci altın kemerine fazlaca yakın

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Avusturya’da dünyaya gelen Dilara Yüksel, 2 yıl evvel fazla kilolarından kurtulmak için amatör olarak boksa başladı. Geçen yıl ailesiyle bir arada memleketi Eskişehir’e dönen Dilara, çalışmalarını sürdürüp, kısa müddette lisanslı sportmen oldu. 80 kilo iken başladığı boks yardımıyla 13 kilo veren ve birinci çıktığı 7 profesyonel maçını da kazanan Dilara Yüksel, gözünü altın kemere dikti.

Kozmik Boks Tertibi (UBO) tarafınca Arnavutluk’ta düzenlenen Boks Gecesi Avrupa Şampiyonluğu Kemer Unvanı maçına çıkan Dilara Yüksel, rakibi Gürcistanlı Nana Chakhvashvili’nin corona virüsüne yakalanması niçiniyle altın kemeri süreksiz olarak alıp Türkiye’ye döndü. Ayrıyeten Gürcistanlı Nana Chakhvashvili ile Dilara Yükselin ağustos ayında İstanbul’da altın kemer karşılaşması yapmasına karar verildi.

“BENİM ÜZERE 18 YAŞINDA 7 MAÇINI KAZANMIŞ BOKSÖR YOK”

Eskişehir’de unvan maçına hazırlanan Dilara Yüksel, kilo vermek için başladığı boksta bu kadar ilerleyeceğini varsayım etmediğini söylemiş oldu. 80 kilo iken başladığı boks sporuyla hem profesyonel lisanslı sportmen olduğunu birebir vakitte 13 kilo verdiğini anlatan Yüksel, “Kilo vermek için başladığım yolda bu kadar ilerleyeceğimi asla kestirim edemezdim. Ancak ben hırsımla ve hayallerime inanarak buraya kadar, bu kemere kadar geldim. Profesyonel boksa birinci başladığımda beni motive eden kulübüm Kadıköy Boks Kulübü ve promotörüm Serdar Avcı’ya teşekkür ederim. Onlar yardımıyla 7 maç yaptım ve kazandım. Benim amacım dünya şampiyonluk kemeri ve öbür federasyonlarda da birinci sıraya kadar çıkmak. Şu ana kadar kilomda en genç benim. Benim üzere 18 yaşında 7 maçını kazanmış boksör yok” dedi.

“NANA, SÜREKSİZ OLARAK VERİLEN KEMERİ BENDEN ALMAYA ÇALIŞACAK”

Üniversal Boks Tertibi (UBO) tarafınca geçen 24 Temmuzda Arnavutluk’ta düzenlenen Boks Gecesi Avrupa Şampiyonluğu Kemer Unvanı maçına çıkan Dilara Yüksel, rakibine yapılan Covid-19 testinin olumlu çıkması üzerine karşılaşmasız altın kemeri alarak Türkiye’ye döndü. Federasyon, unvan maçının ağustos ayında İstanbul’da bir daha yapılmasına karar verirken, bu müddette altın kemeri de Dilara Yüksele teslim etti. Kilo vermek için başlamasına karşın boks sporunu epey sevdiğini ve kendisini ringe ilişkin hissettiğini anlatan Yüksel, birinci altın kemerin sahibi olabilmek için epeyce çalıştığını söylemiş oldu.

Yüksel, “Ringde kendimi hayli yeterli hissediyorum. Orada âlâ hissetmek, dövüşmek, o atmosferi hissetmek epeyce farklı, epeyce hoş bir his. Maçı kazanıp ülkemizi, bayrağımızı temsil etmek epeyce hoş bir his. Ben 80 kiloyla başladım boksa. Şu anda 67 kiloyum. Boks epey kilo verdiren bir spor. Kısa müddette epey kilo verebiliyoruz zira ağır bir idman sürecimiz var. Unvan maçında rakibimin Covid-19 testi müspet çıkınca maçım ağustosa ertelendi. Federasyon kemeri süreksiz olarak bana verdi. Artık rakibim Nana, İstanbul’da olacak maçta kemeri benden almaya çalışacak. Çok güç, benden alması epeyce sıkıntı. Bu kemeri benden asla alamaz. Ben elimden gelenin fazlasını da yaparak bu kemerin bende kalacağından eminim. Ringde büsbütün bambaşka bir insan oluyorum” diye konuştu.