Jose Mourinho’yu imza merasiminde hafakanlar bastı

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Futbol dünyasının en renkli simalarından olan Portekizli teknik yönetici Jose Mourinho, Roma ile mukavele imzaladığı merasimde herkesi şaşkına çeviren bir atılım yaptı. Merasim sırasında salondaki ışığı beğenmeyen Mourinho, eliyle müsaade isteyerek bir anda oturduğu yerden kalktı ve camlara yapıştırılan sinemaları söktü. Mourinho’nun bu hareketi gülüşmelere ve alkışlara niye oldu.

Dayanılmaz bir görünüme sahip ve kenti panoramik açıdan bakılırsan Roma’daki meşhur Kapitolin Müzesi’nde düzenlenen imza merasimine damga vuran Mourinho, konuşmasına Inter’le geçen dönem şampiyonluk yaşayan Antonio Conte’ye laf atarak başladı. “Bir şampiyon grup oluşturmak için vakit ve çalışmak gerek” diyen Mourinho, kendisinin Inter’le şampiyonluk yaşaması niçiniyle Conte ile kıyaslanmasına ait, “Conte? Kimse benimle yahut Helenio Herrera (Inter efsanesi) ile karşılaştırılamaz” sözlerini kullandı.

Taraftarların kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür eden Portekizli çalıştırıcı şu kelamları sarf etti:

“Kulübe geldiğim andan beri duyguyu hissediyorum. Bunun için hiç bir şey yapmadım ve çabucak borçlu hissettim. Zira karşılama heyecan vericiydi. Mutlak sorulacak bir soru var. niye buradayım? Marcus Aurelius’un heykelinin yanındayım, hiç bir şey yoktan var olmaz ve hiç bir şey hiçliğe geri dönmez. Burada tatilde değilim. Kentin büyük bir sorumluluğu var ve kulüple inanılmaz bir bağı olduğu aşikar. Çalışmak için buradayız ve bu niçinle saat 16.00’da idman var. Hoşçakalın ve merhaba. Gidebilir miyim? (Gülüyor).

“ÇALIŞIRKEN UYGUN BİR İNSAN DEĞİLİM”

“Telefon çizgimi 3 kere değiştirmek zorunda kaldım. Zira her vakit numaramı nasıl buluyorsunuz bilmiyorum. Gerçekten bu inanılmaz. İtalya’da çalışmış biri olarak, burada olmadığımda burayı özlediğimi söyleyebilirim. Çalışırken epey âlâ bir insan değilim ve tahminen de benimle çalışmak sizin için zevk olmayacak. Kulübümü savunmam gerekiyor ve bunu yapmanın yollarından biri de içsel olarak yaptığınız şeyin içeride kalması gerektiğidir.”