Joao Pedro’nun şanssız anı

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Joao Pedro, transfer süreci, derbi maç ve Türkiye Ligi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Joao Pedro, basın açıklaması yaptığı sırada bir şanssızlık yaşadı.

Fenerbahçe, Spor Toto Harika Lig’in 8’inci haftasında 2 Ekim Pazar günü Beşiktaş ile oynayacağı derbi maçının hazırlıklarını sürdürdü. İdman daha sonrasında Fenerbahçe’nin yaz transfer periyodunda takımına kattığı Joao Pedro basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında açıklama yaptığı sırada Joao Pedro’nun elini arı soktu.

Takımın güzel bir yolda olduğunu aktaran Pedro, “Takımımız yeterli gidiyor, son oynadığımız maçta da bunu gösterdik. Yeterli bir maç çıkardık. Çalışmalarımızı en uygun biçimde alana yansıttık. Ekibimizde birlik havası hakim. Alanda kompakt ve ne yaptığını bilen bir ekip manzarası veriyoruz. Hocamız hayli talepkar. Bu da natürel ki oyuncuların, onun istediği fikirleri en yeterli biçimde uygulamasını sağlıyor. Son oynadığımız maçta epeyce konum ürettik. Başarılı bir maç çıkardık. Düzgün bir yolda olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE LİGİ İLE İLGİLİ BENİ ŞAŞIRTAN BİR ŞEY OLMADI”

Fenerbahçe’ye gelmedilk evvel biroldukça bireyden Muhteşem Lig hakkında bilgi aldığını aktaran deneyimli forvet, “Brezilyada biraz daha teknik, İtalya’da daha taktiksel manada çalışılmış bir futbol oynanıyor. Lakin ben buraya gelmedilk evvel, burada oynamış kimi oyuncular ile konuşmuştum. ötürüsıyla buradaki lig ile alakalı bilgiler almıştım. Beni şaşırtan rastgele bir durum olmadı. Konuştuğum şahıslar burada epeyce rekabetçi bir lig olduğunu, fizikî manada kuvvetli fakat beraberinde da teknik bir futbol oynandığını söylemişti. ötürüsıyla buraya geldiğimde futbolu görür görmez şaşırmadım. Beklediğim üzere dışarıdan görmüştüm Türkiye ligini fakat oynadıkça alışılmış ki daha yakından tanıma fırsatı buldum. Beni şaşırtan bir şey olmadı lig ile ilgili. Fizikî manada, maçlar oynadıkça yüzde 100üme ulaşacağımı düşünüyorum. Ekim ayında fazlaca fazla maç oynayacağız. Bu niçinle her geçen gün fizikî formumun en üstüne daha çabuk ulaşacağım. Lakin benim için kıymetli olan aslında bu ülkeye ve grup arkadaşlarıma olabildiğince uygun bir biçimde adapte olmak. Zira 8 yıl tıpkı grupta oynadıktan daha sonra nereye giderseniz gidin adapte olmak kolay olmayabiliyor” tabirlerini kullandı.

“FENERBAHÇE’NİN NE KADAR BÜYÜK BİR GRUP OLDUĞUNU BİR DEFA DAHA GÖRDÜM”

Brezilyada Fenerbahçe’nin epey tanınan bir kadro olduğunu belirten Joao Pedro, “Brezilya’da Fenerbahçe’nin alışılmış ki büyüklüğünü duyuyoruz. Yakından tanıma fırsatımız olmasa da Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir ekip olduğunu biliyoruz. Taraftarların ne kadar fanatik olduğunu biliyoruz. Futbolu ve ekiplerini nasıl yaşadıklarını duyuyoruz lakin buraya geldiğimde Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir ekip olduğunu bir defa daha gördüm. Büyük taraftarlara sahip bir kadro, kazanma hırsı olan, şampiyonluklar için oynayan bir kadro. esasen beni Fenerbahçe’ye getiren şartlar da bunlar oldu. Bu kadronun büyüklüğü ve taraftarın göstermiş olduğu tutku beni buraya getirdi” formunda konuştu.

“EN YANLIŞSIZ KARŞILIK, BENİM BURADA OLMAM”

Fenerbahçe’ye transfer sürecinde çıkan spekülasyonlarla ilgili konuşan Pedro, kendisi için en hakikat sonucu verdiğini vurgulayarak, “Transfer sürecinde spekülasyonların olması olağan. Bilhassa benim İtalya’da geçirdiğim art geriye yeterli dönemlerden daha sonra bu usul şeylerin konuşulması olağan. En gerçek karşılığın benim burada olmam olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe’den teklif geldiğinde hayli çabuk gelişti süreç. Zira çabucak kabul ettim. bu biçimde bir ekipte oynamayı hayli istiyordum. En gerçek karar benim burada olmam. En yeterli seçimi yaptığımı düşünüyorum” dedi.

“SEÇİM YAPMAK HOCAMIZIN BİR PROBLEMİ”

Takım içerisinde fazlaca fazla kaliteli oyuncu olduğunu ve bu durumun kadronun düzeyini üst çıkardığını belirten 30 yaşındaki oyuncu, “Oyuncular içindeki rekabet grup için yeterli. Hatta harika. Zira büyük grup budur. Elinizde hayli fazla opsiyon olması gerekir. Biz de bu manada şanslıyız zira elimizde her mevkiden güzel oyuncular var. Hatta ortamızda şöyleki latife yapıyoruz, ‘artık seçim yapmak hocamızın bir sorunu ancak aslında bu bizim için bir tahlil. Elinizde ne kadar epeyce oyuncu olursa maçları çözmek için de elinizde o kadar tahlil olur. Rakibe bakılırsa natürel oynayan isimler değişebilir ancak takımımızda güzel ve deneyimli fazlaca oyuncu var. Bu da birbirimizin düzeyini epey daha üst çekiyor. Otomatik olarak grubun da düzeyi üst çıkmış oluyor” sözlerini kullandı.

Son olarak Brezilyada hayli fazla Fenerbahçe-Galatasaray derbisi izlediğini belirten Pedro, “Beşiktaş maçıyla ilgili, Evet gençken çok derbi izlemiştim. Galatasaray’a karşı oynanan derbileri de izlemiştim. Alex’in oynadığı devirde izliyordum maçları. Şu an ki tek gayemiz, Pazar günü oynayacağımız maça uygun biçimde hazırlanmak. Âlâ çalışıyoruz bu biçimdea kadar hayli su içip, uygun beslenip ve düzgün uyuyup en âlâ biçimde rakip görüntüleri izleyerek kendimizi hazırlamak istiyoruz” diyerek kelamlarını noktaladı.