İstek Çalımbay: Dört büyüklere bu biçimde penaltı versinler nazaranyim

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Muhteşem Lig’in ikinci haftasında Trabzonspor, Sivasspor’u ağırladı. Müsabaka konut sahibi grubun 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın akabinde açıklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay, iki ekibin da kazanmak için ne gerekiyorsa yaptığını belirtti.

– Mağlup olduk, üzgünüz. Puan ve puanlar için geldik. O denli de oyun oynadık. Oyunu çirkinleştirecek işlerle uğraşmadık. Hakem arkadaşlar bir hafta evvel bize seminer verdiler, eli kapalı durumların penaltı olmadığını söylemiş olduler. Artık söylemiş olduklerinin tersine burada penaltı veriyorlar. Bize de olmasın, Trabzonspor’a da olmasın. Önlerinde VAR üzere bir sistem var. Onu âlâ bir biçimde değerlendirmeleri gerekiyor. Ligin başında bu biçimde başlarlarsa ıstırap olur. Grupların yazgısıyla oynamak yanlışsız değil.

– Oyuncu arkadaşların itirazları onları bozdu, daha sonra tekrar toparlandık. Golü attık, durumlar bulduk. Kazanmak için her türlü riski aldık. Âlâ lig maçı, uğraş oldu.

“HAKEMLERİ HİÇ BEĞENMEDİM”

– Trabzonspor’un son senelerda bu kadar transfer yaptığını, oyuncu aldığını görmedim. Neresi eksikse, nerelerin yeterli oyuncusu var ise alındı. Kaliteli ekip. Yedeğin yedeği var. Bizim üzere değiller. Biz iki-üç oyuncu sakatlansa ‘ne yapacağız’ diyoruz. Baktığınızda Abdülkadir Ömür bile yedek oturuyor. Kaliteli takıma sahipler. Bu sene şampiyonluğu hedeflemişler.

-Ama biz ezilmedik. Hamle çizgisinde vakit zaman olabilir ancak 1-2 konum hariç durum vermedik. Hoş konumlara girdik, değerlendiremedik.

– Tek kızdığımız hakemleri hiç beğenmedim. Bana bakılırsa fazlaca berbat başladılar. bu biçimde yanılgı olmaz. Fenerbahçe, Galatasaray’a, Beşiktaş’a, Trabzon’a bu biçimde penaltı versinler nazaranyim.