İstek Çalımbay: Batumi maçında eksiklerimiz olacak

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Tipi birinci karşılaşmasında yarın oynayacakları Dinamo Batumi maçı öncesi Batumi Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Çalımbay, “İlk tipi geçmemiz kolay olmadı. her insanın baktığı üzere kolay bir rakip gözüküyordu ancak epey âlâ bir rakipti Petrocub. Birinci çeşitteki hem oradaki birebir vakitte kendi alanımızdaki maçı kazanarak bitirdik. Artık oynayacağımız Dinamı Batumi kadrosu hakikaten epeyce güzel ve kaliteli bir kadro. Çok yeterli oyunculara sahipler. Maçlarını da seyrettik ve seyrettirdik. Sahiden güç geçecek maçlarımız olacak. Ben bu maçların birinci maçta biteceğini zannetmiyorum. Ne olursa olsun sonucu Türkiye’de bitecek. Onun için biz burada avantaj yakalamak için her şeyi zorlayacağız. Yalnızca tek zahmetimiz buraya gelirken 7-8 tane eksik arkadaşla geldik. O yüzden ıstırabımız var. Onun haricinde hiç bir rakipten korkmuyoruz. Geçen dönemde Avrupa Kupalarında epey yeterli gruplarla oynadık ve başarılı sonuçlar aldık ve düzgün bir biçimde de bitirdik” dedi.

“TAKIMIMA GÜVENİYORUM”

Dinamo Batumi maçının epeyce sıkıntı geçeceğini vurgulayan Çalımbay, “Ben kadroma güveniyorum. Güç bir maç oynayacak olsak bile bunun üstesinden gelebilecek bir kadroyuz. Eksiklerimiz olsa da eksiklerimizi aratmayacak biçimde arkadaşlara sahibiz. Gürcistan esasen bizim için komşu bir ülke üzere. Çok seviyoruz burayı. Onun için dostça, kardeşçe, hoş bir maç oynamak istiyoruz. Hak edenin de kazanmasını istiyoruz. Maç burada bitmeyecek. İkinci maçta her şey muhakkak olacak. Bizim tek fikrimiz her vakit nasıl oynadıysak bir daha birebir biçimde oynamamız gerekiyor. Futbolun haricinde fazlaca üzüldüğümüz şeyler oluyor ülkede. Örneğin yangınlar Sahiden buraya gelirken bile bütün kadro olarak tek konuştuğumuz şeylerden biriydi. İnşallah yangınlar kısa müddette söndürülür. Ülkemize sahip çıkıp, yardımları çoğaltabilirsek ülkemize yapmış olduğumuz en hoş şey olur. Futbola dönecek olursak, ne gerekiyorsa yapacağız. Çabaysa uğraş, gol atmaksa gol atmak, ne gerekiyorsa yapacağız. Karşılaşmaya hazırız” tabirini kullandı.

“EKSİK BİR FORMDA UĞRAŞ EDECEĞİZ”

Bir gazetecinin, “Sakat oyuncular niçiniyle Batum’a eksik geldiniz. Şu anda takım sizin kâfi mi?” halinde sorusuna Çalımbay, “Benim için bütün oyuncularım değerli alışılmış ki. Bizim şu anda takım olarak bir zahmetimiz yok fakat o arkadaşlarımız da bizimle birlikte olursa hayli memnun olurum. Zira nitekim gereksinimimiz olan arkadaşlarımız var. Ahmet, Aaron, Samba, Isaac, Erdoğan, Pedro ve Max’ın eksikliklerini hissediyorum olağan ki. Bilhassa deplasmanda olduğumuzdan dolayı bu arkadaşlarımızın olması bizim için büyük bir avantaj olurdu. Ancak maalesef eksik bir biçimde uğraş edeceğiz. Öbür arkadaşlarımızın da hayli başarılı olacağına inanıyorum. Tahminen kimi arkadaşlarımızı oynamadıkları mevkiinin haricinde kullanacağız burada. Maç burada muhakkak olmayacak, maç Türkiye’de belirli olacak ne olursa olsun. Bizim tek niyetimiz eksiklerimize karşın avantajlı bir biçimde Türkiye’ye dönmek istiyoruz” karşılığını verdi.

“MAÇ TEMPOSUNU YAKALAMAYANLAR VAR”

Çalımbay son olarak, grupta kimi futbolcuların maç temposu kazanamadığını tabir ederek, “Biz burada hayli hoş bir avantaj yakalamak istiyoruz. Onun ortasında alanda fazlaca uğraş etmemiz gerekiyor. Şu da bir gerçek Dinamo Batumi ekibi Gürcistan’da 21. maçını oynuyor. Bizden epey öndeler. Biz daha lige bile başlamadık. O yüzden çok avantajları var maç temposu açısından. Biz de maç temposunu daha yakalayamayan arkadaşlarımız var. Azubuike bize 3 gün evvel geldi. Artık mecburen oynatmak zorunda kalıyoruz yeni geldiği biçimde. Bunlardan birden teğe üstün bir şeyler beklemek gerçek değil. Biz grup olarak oynadığımız vakit hiç bir dert yaşamayacağız. Herkes kendi kapasitesinin üzerine çıkacak bir biçimde maç oynayacağız. Hem içeride birebir vakitte dışarıda nasıl oynuyorsak tıpkı biçimde burada da oynayacağız” formunda konuştu.