İsmail Kartal özür diledi

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal, oyuncularını motive edeceğini ve maçlara hazırlayacağını söz ederken, birlikte olurlarsa başarılı olabileceklerini söylemiş oldu. İsmail Kartal, Başakşehir yenilgisi için taraftarlardan özür diledi.

Spor Toto Muhteşem Lig’de Fenerbahçe meskeninde Medipol Başakşehir’e 1-0 mağlup oldu. Maçın akabinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal, her iki grubun da hakikaten çok tempolu oynadığını tabir ederek, uğraş gücü yüksek bir lig maçı olduğunu söylemiş oldu.

İsmail Kartal, “Bizim bir iki konumumuz var, rakibin de o denli. İkinci yarı İrfan’ın omzunda sorun olduğu için mecburi değişikliğe gittik. İkinci yarıda oyun denetimi 15 dakika bizdeydi. Golü ararken yediğimiz gol bütün kadronun istikrarını bozdu. daha sonrasında da hayli fazla üretken olamadık. Ataklarımız vaktinde ve yerindeydi. Oyunu değiştirmek için her şeyi yaptık. Yalnızca istediğimiz üzere üretken değildik ve sonuçta bir gol yedik, maçı kaybettik, epey üzgünüm. Taraftarlarımızdan özür diliyorum. Fenerbahçe bir gol yediği vakit en az 2 gol atıp maçı çevirmesini bilmeli. Biz bu akşam bunu gerçekleştiremedik. Yalnızca bugün söylemiş olduğim üzere maçı biz de kazanabilirdik. 1 gol bulup öne geçseydik tahminen taraftarımızın bu gol gücünü üst çekip fazlaca öteki bir skorla maç bitebilirdi. Bir gol yediğimiz için reaksiyon protestolar oldu. Ben bunların olmamasını diliyorum. Futbolcular bizim futbolcularımız. Biz Fenerbahçe’yi temsil ediyorum. Taraftarımızdan biraz daha sağduyulu olmalarını istiyorum. Biraz daha grubumuza dayanak vermelerini istiyorum“ dedi.

“Oyuncuların motivasyonunu yükseltmeye çalışacağım“

Hakikaten sıkıntı bir periyotta olduklarını söyleyen Kartal, “Maç 0-0 ve daha oyunda iki ekip da birbiriyle uğraş ediyor. Ortada bir taktik savaşı var. Biz de gol atabilirdik, rakip de. Ortada dengesizlik yoktu. Vakit zaman denetim bizde, vakit zaman onlardaydı. 1 golle maçı kazandılar. Taraftarlar bizim taraftarımız. Onlar var ise biz varız. Daima birlikte burayı desteklememiz lazım. Bunun sonu yok. Taraftarlarımızın birazcık daha sakin olmaları lazım, grubu desteklemeleri lazım. Bugün kaybettik, sahiden 3 gün daha sonra salı günü kupa maçı var. O maça ben en yeterli biçimde hazırlamaya çalışacağım. Onların moral motivasyonunu yükseltmeye çalışacağım“ tabirlerini kullandı.

“Biz birlikte olursak başarılı olabiliriz“

Kendisinin Fenerbahçeli olduğunu anlatan İsmail Kartal, “Kaçmam, gerimi da dönmem, sonuna kadar savaşırım. Ne kadar bunu başarabilirim, ben yapabilirim tek başıma benim yapacağım iş değil. Taraftarın bize takviye vermesi, oyuncuların sorumluluk alması lazım. Ben elimden geleni bir Fenerbahçeli olarak katarım. Gece gündüz Samandıra’da uğraşıyorum. Lider ve yöneticiler de epeyce ilgililer. Maçtan daha sonra geldiler, oyunculara geçmiş olsun dediler, olur arkadaşlar başınızı kaldırın 3 gün daha sonra maç var ona konsantre olun dediler. Biz birlikte olursak başarılı olabiliriz“ halinde konuştu.

İsmail Kartal son olarak ekibin ileri uçtaki üretkenlik sorunu ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Zamanında ve gerçek değişiklikler yaptığımızı düşünüyorum. İstediğimiz üzere üretken değildik. Fenerbahçe’de grup olarak bir şeyler yapmamız lazım. Atak çizgisinde başarılı olacağını inandığımızı oyuncuları alana attık, bir plan yaptık olmadı. Transferler konusunda idare çalışmalarını sürdürüyor.“