İsmail Kartal: Ne olurdu bilemiyorum, hiç düşünmedim

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal, sarı-lacivertlilerin başına geçtiği günden bu yana teknik yöneticilik mesleğinde en formda devrini yaşadığını söylemiş oldu.

Spor Toto Üstün Lig’in 35. haftasında Fenerbahçe, konutunda Gaziantep FK’yı 3-2 mağlup etti. Maçın akabinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal, kelamlarına tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başlarken, maç ile ilgili ise “Her maça olduğu üzere güzel hazırlandığımızı düşünüyorum. Hafta içi sakatlarımız, cezalı oyuncular vardı ancak onların yerine oynayan arkadaşlar ellerinden gelenin en düzgününü yapmaya çalıştı. Maçın geneline baktığımız vakit kimi vakit tempo koyduk, kimi vakit rakip tempoyu yükseltti. 3-2 kazanmasını bildik, daha farklı kazanabilirdik. Yediğimiz goller, yemememiz gereken goller. Burada tribünleri dolduran mükemmel Fenerbahçe taraftarlarına epey teşekkür ediyorum. Onların tribünleri doldurmasından dolayı oyuncular büyük keyif alıyor. Onların gücüyle yapılan geri bildirimle coşkuyla alanda oynuyoruz ve rakipten bir adım önde olup daha yeterli futbol oynamaya çalışıyoruz. Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyorum” sözlerini kullandı.

“ERKEN GELSEYDİM DURUMUNU HİÇ DÜŞÜNMEDİM”

“Takımın başına daha erken gelseydi Fenerbahçe farklı bir pozisyonda olur muydu?” sorusuna karşılık veren Kartal, “5, 6 hafta evvel gelme durumu elimizde olan şeyler değil. Sonuçta bunların kararlarını idareler veriyor. O günkü süreçte bendilk evvelki antrenörler onların da gruba vermiş olduğu hizmetleri var ve hepimiz meslektaşız. Ben bu tarihte geldim. 5, 6 hafta evvel gelseydim ne olurdu bilemiyorum, hiç düşünmedim. Buraya nazaranv verildiği için gözümü kırpmadan geldim. Burada neler yapabilirim, neleri değiştiririm diye geldim. Nerelere dokunacağımı biliyordum. Oyuncularla makul bir eşiği aştık. Sakat, cezalı, hasta ve Avrupa listesine yazılmayan oyuncularla uğraş ettik. Sistemden sisteme geçtik ve kolay olmadı. Birtakım oyuncuların kadro içerisinde olmaması bizi yordu. Oturtarak bugünlere geldik. En büyük hisse sahibi oyuncularımdır. İdman nizamımız hayli iyi” açıklamasını yaptı.

“DERBİDE ELİMİZDEN GELENİN EN DÜZGÜNÜNÜ YAPACAĞIZ”

Beşiktaş ile haftaya oynanacak olan derbiye değinen İsmail Kartal, “Bir derbi maçı oynayacağız pazar günü. Elimizden gelenin en güzelini yapmaya çalışacağız, bir derbi maçı. Bizim ligi en yeterli biçimde bitirebilmemiz için oradan 3 puan ya da kaybetmemek gerek. Ligi en berbat ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi’ne ikinci ön elemeden katılmak için epey önemli” biçiminde konuştu.

“DAHA DÜZGÜNÜNÜ YAPABİLİRİZ”

Takımın 11 maçlık kaybetmeme ve 7 maç üst üste kazanma serisiyle ilgili gelen soruya Kartal, “Başakşehir maçını kaybettik fakat üzüldüğüm bir maçtı, kazanmayı hak etmiştik. Sonuçta Başakşehir gol attı, maçı kazandılar ve âlâ bir maçtı. Şu anda kadro âlâ bir durumda, hoş bir hava yakaladık. Taraftarlarımızın itimat ve dayanağıyla oyuncular keyif alıyorlar. Çok coşkulu ve maçlara artık huzursuz ve dertli değiller. Futbol oynamaya çıkıyoruz. Ben olumlu futbol oynatacağım demiştim, periyot dönem yaptık. Daha uygun doldurulması gereken bir oyun var. Kimi oyuncular cezalı oluyor, sakat oluyor. bu türlü yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Daha güzelini yapabiliriz” karşılığını verdi.

“HAKEM KUSURLARI BİZE BİRAZ DAHA FAZLA OLUYOR”

Gaziantep maçında Ferdi’nin penaltı konumu ve hakem kusurları ile ilgili de konuşan deneyimli teknik adam, “Ferdi ile ilgili penaltı olduğunu düşünüyoruz. Bu sene örneğin bir Altay maçında, Kayseri ile kupa maçında, o maçta da iki penaltı verilmedi. Bunları geriye dönük konuşmak istemiyorum lakin bize biraz daha fazla oluyor üzere geliyor bu işler. VAR’a gidilmedi, ihtar verilmedi lakin bize olunca aleyhimize veriliyor. Bu birazda VAR’daki hakemlerimizin daha dikkatli olmalarını, eşit koşullarda çaba edilsin ve hiç bir grubun durumuna nazaran değil gerçek doğru her neyse ne yapılması gerekiyorsa o yapılsın. bu biçimde futbol hoşlaşacak ve ileriye taşıyacağız” değerlendirmesini yaptı.

“HER RAKİBE FARKLI HAZIRLANIYORUZ”

İsmail Kartal, Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır’ın oyun kurması ile ilgili de “Biz her maça bütün rakipleri hayli güzel tahlillerini yapıyoruz. Ne yapmamız lazım, rakip grubun öyküsü ne, ona bakılırsa ortaya ne koymalıyız, nasıl rakibin savunmasını açabiliriz, nasıl üretken oynamalıyız diye bakıyoruz. Her hafta, her rakibe başka yapıyoruz. Altay’ın yaptığı bu uzun toplar var. Rakipler önde baskı yapıyor ancak geride birebir kalıyorlar ve Altay’ı devreye sokuyoruz. Rossi ve Serdar Dursun ile uzun toplarla skor bulmaya çalışıyoruz. Bunlar çalışılmış şeyler” halinde konuştu.

“HAYATIMIN EN FORMDA PERİYODUNU YAŞIYORUM”

Teknik yöneticilik mesleğinin durumuyla ilgili yöneltilen soruya Kartal, “Şuanda antrenörlük hayatımın en formda devrini yaşıyorum. Daha öncede fazlaca kulüpte şampiyonluklar yaşadım, başarılı oldum. Lakin şuan gelinen noktada hakikaten antrenörlük hayatımın en formda günlerini yaşıyorum. Bu benimle alakalı değil yalnızca, takımımla de alakalı bir şey. Grubumuzla birlikte güzel çalışıyoruz. Oyuncularımızla birlikte yaptığımız idmanlarda herkes bir birine karşılıklı hürmet duyarak işini yapıyor. Burada en büyük hisse sahibi oyunculardır, epeyce karakterli oyuncular. Bu durum beni fazlaca memnun ediyor” yanıtını verdi.