İsmail Kartal: Grubun taktik disiplininden memnumun

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal, Antalyaspor maçının akabinde yaptığı açıklamada, kadronun taktik disiplininden şad olduğunu fakat atakta istediklerini yapamadıklarını söylemiş oldu.

Muhteşem Lig’in 21. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Fraport TAV Antalyaspor ile 1-1 birliktee kaldı. Müsabakanın akabinde beIN Sports’a konuşan Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal, atakta etkisiz kaldıklarını fakat ekibin taktik ve savunma disiplininden mutlu olduğunu söylemiş oldu.

Kelamlarına trafik kazasında ömrünü kaybeden Ahmet Çalık ile ilgili konuşarak başlayan İsmail Kartal “Ahmet Çalık kardeşimin yeri cennet olsun. Konyaspor’a onu ben transfer etmiştim. Çok düzgün bir insandı. Ben Konyaspor’dayken altyapı futbolcularına yardım ederdi. Onlara krampon alırdı, harçlık verirdi. bu biçimde bir kazada hayatını kaybetmesinden dolayı fazlaca üzgünüm” dedi.

Müsabakayı da pahalandıran İsmail Kartal, şu sözleri kullandı:

“Maça istediğimiz üzere yeterli başladık. 25-30 dakika âlâ oynadık. daha sonra Antalyaspor maça ortak oldu. Birinci yarı bu biçimde geçti. İkinci yarıya uygun başlamadık. Yaptığımız oyuncu değişiklikleriyle grup biraz toparlandı. Topun daha fazlaca bizde kalmasını sağladık. O sırada gol de geldi.

sonrasındasında mecburi oyuncu değişiklikleri yapmak zorunda kaldık. Hasta ve hazır olmayan oyuncularınız vardı. daha sonrasında gol yedik. Atak manasında kâfi değildik. Lakin kadronun taktik disiplininden mutluyum. Savunma disiplinimiz epeyce yeterliydi. Bu benim için memnunluk vericiydi. Fakat atakta istediklerimizi yapamadık.

Şu anda vakit içinde yarışıyoruz. Üç günde bir maç oynayacağımız için vaktimiz hayli yok. Hasta ve sakat futbolcularımızın da ortamıza katılmasıyla daha uygun olacağız.”