İsmail Kartal: ‘3 gün evvel maç yapan grup bugün 120 km koştu’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal, Giresunspor müsabakasının akabinde açıklamalarda bulundu.

Üstün Lig’de Giresunspor’u deplasmanda 2-1 yenen Fenerbahçe’nin teknik yöneticisi İsmail Kartal, maç sonunda değerlendirmelerde bulundu.

Sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığına karşın kadrosunun güzel bir futbol sergilediğini söyleyen İsmail Kartal, üç gün evvel Türkiye Kupası’nda Kayserispor’a elendikleri maçtan daha sonra Giresunspor karşısında oyuncularının 120 km koştuğuna dikkat çekti. Oyunun daha da gelişebileceğini söyleyen Kartal, “Taraftarlarımızı üzdüğümüzü biliyoruz. Galibiyeti onlara armağan ediyoruz” tabirlerini kullandı.

İsmail Kartal’ın maç sonu açıklamaları:

“BAZI YERLERE YAMA YAPARAK”

“Bugüne kadar oynadığımız maçlarda daima söylüyordum. Müspet futbol oynatmak isteyen bir antrenörüm diye. Birtakım maçlarda eksiklerimiz bulunmasına karşın bu mazeretlere sığınmadan elimdeki oyuncuların en uygununu kullanmaya çalışıyorum. Birtakım yerlere yama yaparak Fenerbahçe’ye yakışır bir oyun oynatmaya çalışıyorum. Bütün uğraşım âlâ gayret eden, Fenerbahçe’ye yakışan bir oyun ortaya koymak isteyen kadro imgesi vermek.”

“BU EKİP BUGÜN 120 KM KOŞTU!”

“Elimdeki istatistiklere bakıyorum. Birinci kere lehimize sonuçlandı skor. Üç gün evvel hayli tempolu bir kupa maçında, hak etmediğimiz bir kupaya veda ediş oldu. Bu grup bugün 120 km koştu. Rakip kadro teknik yöneticisi Hakan (Keleş) hoca da ‘Bugün Fenerbahçe uygun oynadı’ dedi. Kimi oyuncuların iştiraki bize galibiyeti getirdi. Biraz daha pas trafiğini ve son vuruşları gerçek yapabilseydik farklı kazanabilirdik. Oyuncularım bugün buraya karakter koydu. Hafta içi epey güzel çalıştık. Her ne kadar taraftarlarımızı üzdüğümüzü farkındayız, galibiyeti onlara armağan ediyoruz.”

“BİRAZ SABIR LAZIM”

“Bugünkü oyuna ek etmemiz gereken kısımlar var. Kimi mevkilerde takımda olmayan, sakat olan oyuncular var. Bu oyunu geliştirebilmemiz için oyuncuların da gelişmesi lazım. Birden olacak değil. Biraz sabır lazım. Çok çalışıyoruz. Vakit içerisinde bunların üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum.”