İlker Aycı: Krize müdahale etmek için eşimle kargo uçağında döndüm!

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Aycı, “Dediler ki, ‘Ekibinizi sonrasındasında göndereceğiz. Sizi artık gönderelim. Sizin orada olmanız haber sayısını artırmaya başladı. Kargo uçağında da 4 koltuk vardı. Bir an evvel bende krize müdahil olmak için ülkeme döndüm” dedi.

THY İdare Konseyi Lideri İlker Aycı, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunumuyla yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Aycı, Kazakistan’daki olaylar sırasında yaşadıklarını paylaştı:

* Sendika görüşmeleri fazlaca ağır geçti sene sonunda. Bir an evvel çalışma arkadaşlarımıza muştuyu açıklama istiyorduk. Çok yakın arkadaşlarım Kazakistan’a davet etti. İş adamları da Kazakistan’a bizi davet ediyordu. Yarı iş yarı tatil üzere oldu. THY için vaktimi ne kadar verirsem o kadar uygun diye düşündüm. Aklımda THY’i her vakit büyütmek ve güçlendirmek için dostlarımla hem görüşmek birebir vakitte iş için Kazakistan’a gittik.

* Kazakistan 35 yıldır istikrarlı bir idareydi. Orada bir karışıklık ve kalkışma meydana geldi. Çarşamba sabahı dönüşe hazırlanırken, ‘Yolda karışıklar var’ diye duyumlar aldık. Gece kimi karışıklıklar başladı. daha sonrasında olaylar o gün büyüdü. Hem Türkiye’deki makamlarımızla hem Kazaklarla yaptığımız görüşmelerde Perşembe günü kargo uçağınız var, buradan kaldırıp yollamak istiyorsunuz dediler. Havalimanına hücum olma durumu da vardı.

* Kazakistan dost bir ülke. Kendimi her vakit inançta hissettiğim bir ülke. Biz oradayken de güvenliğe azami oranda riayet ettiler. Hem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem Sadi Şener’in teşebbüsleriyle müsaade aldılar. Dediler ki, ‘Ekibinizi sonrasındasında göndereceğiz. Sizi artık gönderelim. Sizin orada olmanız haber sayısını artırmaya başladı. Kelam veriyoruz takımınız de sonrasındasında gelecek.’ Kargo uçağında da 4 koltuk vardı. Bir an evvel ben de krize müdahil olmak için ülkeme döndüm.

Aycı, kırmızı halı tezlerine ait ise şunları söylemiş oldu:

* Bu bana serilmiş halı değil. Ya da eşime serilmiş bir halı değil. Bir iftiradır. Burası Yeni Havalimanı. Atatürk Havalimanı’ndan son uçağın Yeni Havalimanına son uçuş. Atatürk Havalimanı’na veda uçuşudur. Bu havacılığın seremonisidir. Burada yalnızca eşim ve ben yokuz. Valilik yetkililikleri var. Merasim yapıyoruz. Taşınmada rolü olan tüm iş ortaklarımız var. Bu ülkenin akıllı insanları bile bu kuyruklu palavraya inanıp, 1-2 yıldır daima bunu paylaşıyorlar. Bu mükemmel taşınmayı bile bu kırmızı halıyla lekelemek istediler.

THY’nin dünyada beşinci sırada olduğunu belirten Aycı, “Network taşıyıcıları içerisinde açık orta önderiz. Avrupa’da en uygun durumdayız. Dünyada beşinciyiz. Şayet krizi fırsata çevirecek bir bakış açınız var ise, 88 yıllık bir havacılık şirketine sahipseniz ayrıyeten dünyanın en gelişmiş çağdaş havalimanından birine sahipseniz, 17 yıldır buna yatırım yapan bir ülke olarak, büyümüş çalışmış ülkeyseniz olur” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Özel bir ziyaret için Kazakistan’da bulunan ve ülkede çıkan iç karışıklık niçiniyle uçuşların durdurulması daha sonrası Almatı’da kalan Türk Hava Yolları (THY) İdare Şurası Lideri İlker Aycı ve eşi Tuğçe Saatman Aycı THY’nin kargo uçağı ile 7 Ocak’ta Türkiye’ye dönmüştü.

Kazakistan’ın Almatı kentinde bulunan Türk Hava Yolları (THY) çalışanları, özel hava kargo şirketlerinin kimi çalışanları ile Türk vatandaşlarının tahliyesini yapan uçak ise 11 Ocak’ta dönmüştü.

Yatırım tavsiyesi içermez.