İhaleyi yenidenlayıp ödemeyi 2.2 Milyon TL artırdılar! Bakandan açıklama: Yetkim dahilindedir

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı 8’inci Besin Güvenliği ve Ziraî Kalkınmadan Sorumlu Bakanlar Konferansı’nı organize etmek üzere bir ihale yaptı…

30 Eylül’de yapılan ihaleyi 3 milyon 342 bin TL’yle bir firma kazandı daha sonra iptal edildi.

İkinci ihale için 3 firma çağırıldı ve birinci katılaşan sözden 2.2 milyon lira fazla bir fiyata yandaş olan öteki bir firmaya verildi. İkinci ihaleyi Altus firması kazanmış oldu.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine nazaran UYGUN Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, devletin kasasından 20 günde fazladan 2.2 milyon TL’nin çıktığını belirterek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, “Bu ihaleden haberiniz oldu mu?” diye sordu.

YETKİM DAHİLİNDEDİR

Bakan Pakdemirli ise şu cevabı verdi: “Ben natürel sizden ‘Gıda Güvenliği Konferansı nasıl geçti?’, ‘Ülkeyi nasıl temsil ettiniz?’, Türkiye’yi nasıl temsil ettiniz?’ üzere sorular beklerdim. Bir şey yapıldıysa niçini vardır. Birtakım kıstaslardan dolayı bu ihale 3.5 yerine 5.5 liraya bir öbür firmaya ihale edildi. Büsbütün mevzuata uygun bir biçimde ihale edildi. Hem bakanlığımızın tıpkı vakitte benim yetkim dahilindedir. Burada hiç bir arkadaşım açısından hiç bir şeyi de kabul etmem.”

Yatırım tavsiyesi içermez.