İbrahim Çağlar’ın vefatının üzerinden 5 yıl geçti!

Mihriban

Global Mod
Global Mod
2017 yılı 11 Artalık tarihinde İstanbul Ticaret Odası (İTO) İdare Konseyi Lideri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lider Yardımcısı İbrahim Çağlar; sabaha karşı geçirdiği kalp krizi daha sonrası ömrünü kaybetti.

2013 yılından bu yana İTO Başkanlığını yürüten ve Ak Parti’nin 60 kişilik kurucu üyelerinden biri olan Çağlar, 57 yaşındaydı. İş dünyasının sevilen simalarından olan Çağlar’ın cenazesine binlerce kişi katılmıştı.

TOBB Lideri Hisarcıklıoğlu: Çağlar’ı vefatının beşinci yıl dönümünde rahmetle anıyorum

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu, toplumsal medya paylaşımında, “TOBB Eski Lider Yardımcım ve 19. periyot İTO İdare Konseyi Liderimiz pahalı dostum İbrahim Çağlar’ı vefatının beşinci yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin inşallah. Yeri cennet olsun” dedi.

İTO Lideri Avdağiç: Rabbim yerini cennet eylesin

İstanbul Ticaret Odası Lideri Şekib Avdağiç de “Kıymetli dostum, 19. Devir İdare Heyeti Liderimiz merhum İbrahim Çağlar’ı vefatının beşinci yılında rahmetle anıyorum. Rabbim yerini cennet eylesin. Ne memnun gerisinde beğenilen bir sadâ bırakanlara…” halinde paylaşım yaptı.

SON OLARAK PAYİTAHT DİZİSİNDE OYNAMIŞTI

Sabaha hakikat hayatını kaybeden İTO Lideri İbrahim Çağlar’ın TRT’nin ünlü dizisi Payitaht Abdulhamid’in dün yapılan çekimlerinde rol almıştı.

Çağlar, dizide Dersaadet Ticaret Odası’nın kuruluşunun çekildiği sahnede İbrahim Efendi rolünü oynadı. Dizinin haftaya yayımlanacağı açıklandı.

Dizinin yapımcılarından Yusuf Esenkal, “Sabah 10:00’da sete geliyor. Kendi getirdiği kahvaltılık börek çörekle set takımı oyuncularla birlikte kahvaltı yapıp sohbet ediyor. Akşama kadar çekimleri sürüyor. çocuğu, eşi ve torunuyla geldi. Çok sevinçli ve memnundu. hayli kıymet veriyordu İTO’nun anlatılacak bulunmasına sahnelerinin birtakım cümlelerini kendi düzenlemişti, hayli heyecanlanıyordu.” dedi.

İBRAHİM ÇAĞLAR KİMDİR?

İbrahim Çağlar, 1960 yılında İstanbul’un Erenköy ilçesinde dünyaya geldi. 7 yaşından itibaren kendi isteğiyle eniştesinin yanında çalışmaya başlayan Çağlar, bu biçimdece ticarete birinci adımını atmış oldu. İlkokulun akabinde Güneş Koleji’nde eğitimini sürdüren İbrahim Çağlar, lise eğitimini de Ticaret Lisesi’nde tamamladı.

1977 yılında lise mezuniyetinin akabinde birinci şirketi olan Nurtop A.Ş.’yi kurdu ve iş ömrüne atıldı. 18 yaşında başlamış olduğu ticaret ömrünü günümüzde dokumacılık, güç, inşaat ve telekomünikasyon bölümlerinde yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla devam ettiren İbrahim Çağlar, TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti üyeliği, Marmara Kümesi Vakfı Stratejik ve Toplumsal Araştırmalar, Mütevelli Heyet ve Akademik Kurul üyeliği bakılırsavlerinde bulunmuştur.

Vakıfların haricinde AK Parti ve MÜSİAD Kurucu Üyesi olan Çağlar, 2004-2010 yılları içinde TOBB İdare Şurası Sayman üyeliği ve birebir tarihlerde TSE İdare Konseyi üyeliği yaparken, 2006-2012 yılları içinde DEİK İdare Heyeti üyeliği ve 2003-2006 yıllari içinde da İTHİB idare şurası üyeliğini yürütmüştür.

2004-2010 yılları içinde TOBB İdare Heyeti Sayman üyeliği ve birebir tarihlerde TSE İdare Konseyi üyeliği yapan İbrahim Çağlar, 2006-2012 yılları içinde DEİK İdare Heyeti üyeliği ve 2003-2006 yıllari içinde da İTHİB idare konseyi üyeliğini yürütmüştür.

1999 yılında Meclis üyeliği ile İstanbul Ticaret Odası’nda nazaranve başlayan Çağlar, 2004-2009 yılları içinde İTO İdare Heyeti Lider Yardımcısı olmuştur. 2009-2013 yılları içinde İTO Meclis Başkanlığı, 2013 yılından itibaren ise İTO İdare Şurası Başkanlığı nazaranvini yürütmüştür.

İbrahim Çağlar, 11 Aralık 2017 tarihinde 57 yaşında hayatını kaybetti.

Üstlendiği nazaranvler

– TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Lider Yardımcısı / 2013 –
– İTO (İstanbul Ticaret Odası) İdare Konseyi Lideri / 2013 –
– İTO (İstanbul Ticaret Üniversitesi) Mütevelli Heyet Lideri / 2013 –
– AK Parti Kurucu Üyeliği / 2001 –
– İTO (İstanbul Ticaret Odası) Meclis Lideri / Mart 2009 – 2013
– İTO (İstanbul Ticaret Odası) Lider Yardımcısı / Eylül 2004 – Mart 2009
– TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) İdare Konseyi Sayman Üyesi / Eylül 2004 – Mart 2010
– ENVERDER(Enerji Verimliliği Derneği) Genel Lideri / 2012 –
– DEİK (Dış Ekonomik İlgiler Şurası İdare Heyeti Üyesi / 2006 – 2012
– TSE (Türk Standartları Enstitüsü) İdare Konseyi Üyesi / Eylül 2004 – 2010
– MÜSİAD (Müstakil Endüstrici ve İşadamları Derneği Kurucu Üyesi / 1990 –
– TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Eğitim ve Kültür Vakfı YK Üyesi / 2008
– TEPAV (Türkiye İktisat Siyasetleri Araştırma Vakfı) Mütevelli Heyeti Üyesi / 2009
– Darülaceze Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi / 2009
– İTHİB İdare Heyeti Üyesi/ 2003 – 2006
– Marmara Stratejik ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi / 2012

Yatırım tavsiyesi içermez.