Huzur hakkı Asya ve Afrika’ya taştı! Üç yerden maaş alan var

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Milyonlarca yurttas? is? arama mu?cadelesi verirken AKP’li isimler tek maas?la yetinmeyerek birden c?ok kurumdan gelen u?cretleri cebine indiriyor.

Yurt ic?indeki kamu kurumlarından yo?netim ve kontrol heyeti u?yelikleri kars?ılıg?ı binlerce lira gelir elde eden yandas?lar, artık yurtdıs?ında kurulan is?letmelerden de ek gelir elde ediyor. Birden çok gelire kavus?an bu?rokratlar içinde, bir do?nem TBMM’de memur olarak c?alıs?an Cemil C?ic?ek’in og?lu Ahmet C?ag?rı C?ic?ek ve u?c? farklı go?revde “hizmet veren” bu?rokratlar da yer alıyor. Birtakım bu?rokratlar ise yurt ic?indeki go?revlerinin yanında yurt dıs?ındaki iki başka is?letmede birden go?rev aldı.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine nazaran güce dair hammadde arama ve aras?tırma c?alıs?maları yapmakla go?revli Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Mu?du?rlu?g?u?’nu?n Afrika ve Asya’da kurdug?u is?letmelerin, yandas?ların yeni ek gelir kapısı oldug?u ortaya c?ıktı.

Yurt dıs?ındaki u?c? is?letmeyi Meclis gu?ndemine tas?ıyan ve c?ift maas?lı bu?rokratları soran CHP C?anakkale Milletvekili O?zgu?r Ceylan’a karşılık veren Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Do?nmez, 18 bu?rokratın yurtdıs?ındaki is?letmelerden “huzur hakkı” aldıg?ını ac?ıkladı.

Bakan Do?nmez, Nijer’de kurulan MTAIC ve Niger Mining Limited, Sudan’da kurulan MTA Company Limited ile O?zbekistan’da kurulan MTA Tashkent Mining isimli s?irketlerde yo?neticilik yapan ve her yo?netim şurası toplantısında “huzur hakkı” ismi altında u?cret alan bu?rokratların dokuzunun go?revlerini su?rdu?rdu?g?u?nu?, 10 yo?neticinin ise artık milletlerarası is?letmelerle bag?ının kalmadıg?ını söz etti. Bakan Do?nmez’in karşılığına go?re, mevcut go?revlerinin yanında milletlerarası is?letmeler aracılıg?ı ile huzur hakkı alan kamu go?revlileri s?u s?ekilde:

Nijer MTAIC ve Niger Mining Limited S?irketi Yo?neticileri:

•S?eref Kalaycı (2019’dan bu yana Yo?netim Konseyi Bas?kanı – Güç ve Olağan Kaynaklar Bakan Yardımcısı – Eti Maden Y.K. U?yesi)
•Ahmet Mahmut Kılıc? (Y.K. Bas?kan Vekili – C?ukurova U?niversitesi O?g?retim U?yesi)
•Leman C?etiner (Y.K. U?yesi – Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanlıg?ı Daire Bas?kanı – TKI? Y.K. U?yesi)
•Cengiz Fazilet (2019-2021 ortası Y.K. U?yesi – Eski MTA Genel Mu?du?ru? – Eski TTK Y.K. U?yesi)
•Yasin Erdog?an (2019-2021 ortası Y.K. U?yesi – Eski MTA Genel Mu?du?ru?)

•Sudan MTA Company Limited

S?irketi Yo?neticileri:
•Vedat Yanık (Bu yıldan itibaren Yo?netim Konseyi Bas?kanı – MTA Genel Mu?du?ru?)
•Cengiz Fazilet (2018-2021 Y.K. U?yesi – Eski MTA Genel Mu?du?ru? – Eski TTK Y.K. U?yesi)
•Ahmet C?ag?rı C?ic?ek (2019’dan bu yana Y.K. U?yesi – EPDK Y.K. U?yesi – AKP’li Cemil C?ic?ek’in og?lu)
•Abdu?lkadir Yılmaz (Bu yıldan itibaren Y.K. U?yesi – MTA Genel Mu?du?r Yardımcısı)
•Muhammet Emin Ayaz (2018-2022 Y.K. U?yesi – Eski MTA Genel Mu?du?r Yardımcısı)
•Mithat Cansız (2018-2019 Y.K. U?yesi – Eski Güç ve Natürel Kaynaklar Bakan Yardımcısı – Varlık Fonu Bas?danıs?manı)

•MTA Tashkent Mining S?irketi

Yo?neticileri:

•Murat Zekeriya Aydın (2020’den bu yana Y.K. Bas?kanı – Eski Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanlıg?ı Güç I?s?leri Genel Mu?du?ru?)

•Mehmet Go?kay U?stu?n (2018- 2020 Y.K. Bas?kanı – Aydem Güç Y.K. U?yesi – Eski Tu?rkiye Elektrik Ticaret A.S? Y.K. U?yesi)
•Veli Altundag? (Bu yıldan itibaren Y.M. U?yesi – MTA Genel Mu?du?r Yardımcısı)
•Has?im Ag?rılı (Bu yıldan itibaren Y.M. U?yesi – MTA Genel Mu?du?r Yardımcısı)
•Vedat Yanık (2019-2022 Y.K. U?yesi – MTA Genel Mu?du?ru?)
•Mu?cahit O?zdemir (2018-2020 Y.K. U?yesi – DMO Yo?netim Heyeti Bas?kanı ve Genel Mu?du?r)
•Cevat Genc? (2018-2019 Y.K. U?yesi – Maden ve Petrol I?s?leri Genel Mu?du?rlu?g?u? Genel Mu?du?ru?)
•Ercan Demiryu?rek (2020-2021 Y.K. U?yesi – Eski MTA Genel Mu?du?r Yardımcısı – Güç ve Natürel Kaynaklar Bakanlıg?ı mu?fettis?i)
•Ahmet O?zgu?ven (2021-2022 Y.K. U?yesi – Eski MTA Genel Mu?du?r Yardımcısı)

Yatırım tavsiyesi içermez.