Hatayspor’un golcüsü iki defa kaleye geçerek gruba tipi getirdi

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Ziraat Türkiye Kupası 4’üncü Tıp maçında Hatayspor, meskeninde Mame Diouf’un tarihe geçtiği maçta Eyüpspor’u penaltılar kararı yenmeyi başardı. Diouf müsabaka daha sonrası yaşananları anlattı.

Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu’nda oynanan Hatayspor-Eyüpspor müsabakasında alışılmadık anlar yaşandı. Tarihe geçen maçta Hatayspor’un iki kalecisi de kırmızı kart görür görmez, golcü oyuncu Mame Diouf iki sefer kaleye geçmek zorunda kaldı.

Müsabakanın olağan müddetinin uzatma anlarında 90+4’de kaleci Abdullah Yiğiter’in kırmızı kart görmesiyle, 90+6’da oyuncu değişiklik haklarını kullanan Hatay’da Diouf zarurî olarak kaleye geçti.

Olağan mühleti 1-1 sona eren müsabakanın uzatma devrelerinde ekipler 1 oyuncu değişiklik hakkı daha kazanınca, Diouf kaleci formasını çıkararak olağan nazaranv alanına döndü ve kaleyi ise Yavuz Buğra Boyar’a teslim etti. Lakin birebir talihsizlik Hatay’ın başına 120’nci dakikada tekrar geldi.

BİR KERE DAHA KALEYE GEÇTİ

Bu sefer de Yavuz Buğra Boyar, rakibine ceza alanı haricinde yaptığı faul daha sonrası direkt kırmızı kart bakılırsarek oyundan atıldı. misyon bir daha Diouf’a kaldı. Kaleye geçen golcü oyuncu, müsabakayı gol yemeden tamamladı ve çaba penaltılara gitti.

Diouf penaltılar sırasında hem kalecilik birebir vakitte topun başına geçti. Senegalli oyuncu penaltıyı gole çevirirken; rakiplerin vuruşlarında ise köşeleri yanlışsız kestirim etse de kurtarış sağlayamadı. Gayret 6-5lik Hatayspor lehine tamamlandı ve Diouf Türkiye futbol tarihinde taraftarlara bir birinci yaşattı.

“GENÇLİĞİMDE DE KALEYE GEÇERDİM”

Senegalli golcü müsabaka daha sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Gençliğimde de kaleye geçerdim. Zira gençken kimi vakit çılgınca şeyler denersiniz. Ben de mahallede arkadaşlarımla bunu deniyordum. Arkadaşlarımın bana ne vakit muhtaçlığı olursa ben elimden gelenin en düzgününü yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.