A Ulusal Bayan Voleybol Ekibi ve Eczacıbaşı’nın yıldız atleti Hande Baladın, Sözcü HaftaSonu’nda Mesut Yıldırım’ın konuğu oldu. Tokyo Olimpiyatları’nda yaşadıklarını anlatan Baladın, bayan sportmenlerin yaşadıkları eşitsizliklere de değindi.
“DAHA UZUN YOLUM VAR”
Ailemin beni gerçek yönlendirmesiyle birlikte kendimi voleybol alanında buldum. Altyapısından beri bir arada olduğum Eczacıbaşı Spor Kulübü’nde hayatımın ve mesleğimin birincilerini yaşadım. Çalıştığım antrenörler ve yetenekli atletlerle birlikte alanda yer almak beni sürekli motive etti. Genç yaşımda biroldukca muvaffakiyet elde ettiğim kulübümle daha nicelerini hedefliyorum. Daha yolum fazlaca uzun.
- Alışılmış ki evvel Olimpiyat Oyunları ile başlamak lazım. birinci vakit içinderda Milletler Ligi gerisinde da Tokyo’da bir sefer daha Türk halkının gönlünü fethettiniz. Bu süreçte Türkiye’den gelen dayanağı ne kadar hissettiniz?
- İnsanların TSİ 03.00’te kalkıp maçlarınızı izlemesi nasıl hissettirdi?
- Muhtemelen başınızda madalya vardı lakin sonuç bağımsız Türkiye’nin gönlündeki yerinizi sağlamlaştırdınız. G.Kore maçından daha sonra gözyaşları içinde neler hissettin?
- Evvel Milletler Ligi akabinde da Olimpiyat Oyunları’nda kendisinden kelam ettiren bir Filenin Sultanları gördük. İki takımda da senin gösterdiğin performans fazlaca takdir edildi. Sırada Avrupa Şampiyonası var. Avrupa Şampiyonası’ndan beklentin nedir?
- Büyük maçlarda vazife aldın ve önünde bir daha kıymetli bir takvim var. Kendini gerilimli hissettiğin vakit içinder oluyor mu? Gerilimle baş etmek için neler yapıyorsun? örneğin meditasyon yapıyor musun?
- Toteme inanır mısın? Maç öncesinde ‘Yapmazsam olmaz’ dediğin bir rutinin var mı?
- Bayan atletlerin yaşadıkları eşitsizlikler ortada fakat bir de gerçek var. Türkiye’de bayan voleybolu fazlaca başarılı. Bu muvaffakiyetin temel sebebi nedir?
“DAHA UZUN YOLUM VAR”
Ailemin beni gerçek yönlendirmesiyle birlikte kendimi voleybol alanında buldum. Altyapısından beri bir arada olduğum Eczacıbaşı Spor Kulübü’nde hayatımın ve mesleğimin birincilerini yaşadım. Çalıştığım antrenörler ve yetenekli atletlerle birlikte alanda yer almak beni sürekli motive etti. Genç yaşımda biroldukca muvaffakiyet elde ettiğim kulübümle daha nicelerini hedefliyorum. Daha yolum fazlaca uzun.