Hakem Zorbay Küçük’ten Arda Turan’a: ‘Ayakkabı mı fırlatacaksın?’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Galatasaray-Başakşehir müsabakasının akabinde sarı kırmızılı cephede maçın hakemi Zorbay Küçük’e ağır reaksiyon vardı. Galatasaraylı futbolcularla girdiği diyaloglar niçiniyle büyük reaksiyon çeken hakem Zorbay Küçük’ün, Arda Turan’a söylemiş olduği sav edilen kelamlar gündeme damga vurdu.

Üstün Lig’in 17. haftasında Medipol Başakşehir’i ağırlayan Galatasaray, son anlarda bulduğu golle 1-1 birliktee kaldı ve yenilgiden son anda kurtuldu. Alınan 1 puana karşın tepeden uygunca uzaklaşan Galatasaray’ın amacında hakem Zorbay Küçük vardı. Maçın çabucak hemen birinci yarısında verdiği kararlarla Galatasaray taraftarının yansısını çeken Zorbay Küçük, “TFF istifa” ve “Yönetim ahenge, kadrosuna sahip çık” tezahüratlarının yapılmasına niye oldu.

Fakat maç sonunda hem Galatasaraylı futbolcuların birebir vakitte teknik sorumlu Necati Ateş’in yaptığı açıklamalar gündemde bomba tesiri yarattı. Sarı kırmızılıların genç futbolcusu Berkan Kutlu, yayıncı kuruluş mikrofonlarına yaptığı açıklamada hakem Zorbay Küçük’ün kadro arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na “Yalancı” söylemiş olduğini söylerken, Necati Ateş de hakemin oyunculara “Lan” diye hitap ettiğini belirtti.

‘BANA AYAKKABI MI FIRLATACAKSIN?’

En dikkat çeken argüman ise, soyunma odası koridorlarında Zorbay Küçük ile Arda Turan içinde yaşandığı diyalog oldu. Necati Ateş’in aktardığı bilgilere göre; maç sonunda hakemin yanına giden Arda Turan ‘Kaleciye niçin bu kadar geç sarı kart gösterdiniz hocam’ diyerek reaksiyon gösterdi. Bunun üzerine, Zorbay Küçük’ün ‘Ne yapacaksın, bana ayakkabı mı fırlatacaksın’ kelamlarıyla karşılık verdiği sav edildi.

İSPANYA’DAKİ OLAYA GÖNDERME

Galatasaray’ın kaptanı Arda Turan, 2015 yılında La Liga’da Atletico Madrid forması giydiği devirde hakeme ayakkabı fırlatmasıyla dünya futbolunun gündemine oturmuştu. Barcelona ile oynanan kupa maçının son anlarında, rakibinin kendisine yaptığı faulü görmeyen yan hakeme sonlanan Arda Turan, ayağından çıkan ayakkabıyı yerden alıp hakeme fırlatmıştı. Ulusal futbolcu o dönem sonunda Atletico Madrid’den ayrılarak 34 milyon euroya Barcelona’ya transfer oldu.