Hakan Çalhanoğlu: Burak Yılmaz’ın ıstırabını kimse şu an hissedemez

Atletizm

Global Mod
Global Mod
A Ulusal futbolcu Hakan Çalhanoğlu, bugün yapılan idman öncesi yaptığı açıklamada, Burak Yılmaz’dan daha sonra kendisine verilen ulusal kadro kaptanlığının sorumluluğunu artırdığını belirterek, “Burak Yılmaz’ın ıstırabını kimse şu an hissedemez. O kadar emek göstermiş ve hoş işler yapmış ekip için. Bu ekip için epey hizmet etti. Bize her vakit sahip çıktı” dedi.

Hazırlık maçında İtalya ile Konya’da karşılaşacak olan A Ulusal Ekip’te Hakan Çalhanoğlu idman öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz’ın ulusal kadrosu bırakmasıyla birlikte kadro kaptanlığının sorumluluğunu artırdığını, bunun da farkında olduğunu ve nazaranvi de gururla taşıyacağını kaydetti.

“Burak Yılmaz’ın hüznünü kimse şu an hissedemez”

Portekiz yenilgisinin ekibe nasıl yandığı ile ilgili yöneltilen soru üzerine Çalhanoğlu, “Maçtan daha sonra soyunma odasına girdiğimizde epey sakindik. Herkes epeyce üzgündü. İnanın Burak abinin hüznünü kimse şu an hissedemez. O kadar emek göstermiş ve hoş işler yapmış ekip için. Bu kadro için hayli hizmet etti. Bize her vakit sahip çıktı. Buradan teşekkür ediyorum. Onun emeğine sıhhat. O benim için epeyce yürekli bir insan. Sonuçta hayat devam ediyor ve önümüzdeki maça bakmamız gerekiyor. Yapacak bir şey yok. İkinci yarı geri dönmek için o çabayı gösterdik fakat başaramadık. İtalya da bir golle elendi. Şu an iki ülke de sahiden birebir üzüntüyü yaşıyor” karşılığını verdi.

“Üçlü savunma sisteminden fazlaca memnunum”

Hakan Çalhanoğlu, üçlü savunma sistemiyle ilgili olarak, “Kendi kulübümde de üçlü savunma sisteminde oynuyoruz. çok mutluyum. Artık biz de bu sistemde oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Zira sonuçta Avrupa genelinde herkes üçlü defans oynuyor. Doğal ki birtakım kimi alanda bu sorun yaşayabiliriz. Zira sonuçta bir kaliteli ekibe karşı oynadığınız vakit zorlanabilirsiniz. İkinci yarıda Portekiz’e karşı düzgün bir maç sergilediğimizi düşünüyordum. Bahtımızı da bulduk fakat maalesef olmadı. Daha epeyce vaktimiz var ve fazlaca çalışmamız gerekiyor. Bu hocanın sonucu ve biz bunu takip etmek zorundayız. Ben yalnızca kendi bakış açımı söylemeye çalıştım. Zira kendim de kulüpte üçlü sistemde oynadığım için hayli mutluyum. Yalnızca ben değil Merih de birebir sistemde oynuyor” sözlerini kullandı.

“İtalya Ulusal Grubu oyun sistemi her vakit fazlaca hoşuma gitmiştir”

Yarın karşılaşacakları İtalya maçıyla ilgili ise Hakan, “İtalya Ulusal Grubu oyun sistemi her vakit fazlaca hoşuma gitmiştir. Taktiğe ehemmiyet veren, kaliteli oyunculara sahip bir kadro. Onlara her vakit hürmetim sonsuzdur. Yarın uygun bir maç olacağını düşünüyorum. Natürel ki birfazlaca oyuncu gelmeyebilir lakin bir daha de başkaları de epeyce kaliteli. Kulübümle alakalı da döndüğümde natürel ki oraya odaklanmam gerekiyor. Şampiyonluk için oynuyoruz. Önümüzde fazlaca kıymetli maçlar var. Her biri final maçı üzere bizim için ve o 3 puanı almak istiyoruz. Herkes üste fazlaca yakın. Milan başkan, bizim bir maçımız eksik. İnşallah döndüğüm de galibiyetlerle liderliği elde ederiz” diye konuştu.