Gündüz endüstride, akşam ringde

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Ulusal ve memleketler arası kick boks şampiyonlukları bulunan Eskişehirli ulusal atlet Doğan Kılıç, gündüzleri endüstride yedek modül dükkânında harçlığını çıkarırken, akşamları ise yeni muvaffakiyetler elde edebilmek için idman yaparak sıkı çalışıyor.

Eskişehir’de yaşayan 23 yaşındaki Doğan Kılıç, 2016 yılında kick boks ile tanıştı. Ulusal ve milletlerarası karşılaşmalarda dereceleri ve şampiyonlukları bulunan Kılıç, yeni muvaffakiyetler elde edebilmek için her gün uzun saatler boyunca idman yapıyor. Harçlığını çıkarabilmek için gündüz endüstride yedek modül dükkânında çalışan ulusal kick boksçu, akşamları ise spor salonunda ter döküyor. Kılıç, geçtiğimiz günlerde özel bir tertipte dövüşerek rakibini yaklaşık 1 buçuk dakikada nakavt etmesiyle dikkat çekmişti.

Hazırlık periyotlarının kendisi için çok yıpratıcı olduğunu belirten Doğan Kılıç, sabah koşusundan daha sonra işe geldiğini ve daha sonrasında idmana gittiğini aktardı. Oto endüstride yedek kesim işi yaptığını söyleyen Kılıç, “Süreç epey güçlü geçiyor. Hazırlık devrimizde idmanlarımız kimi vakit günde üç oluyor. Yorucu bir periyot geçiriyoruz. Sabah 06:00’da kalkıyorum. Koşumu yaptıktan daha sonra duş alıp işe gidiyorum. Sabah 08:00’den akşam 19:00’a kadar işim sürüyor. 19:30 idmanına yetişiyorum. Akşam idmanına geliyorum. Burada antrenörlerimle birlikte küme derslerine giriyorum. Onun haricinde hocalarımla birlikte kültürfizik hareketlerimi yapıyorum. çok planlı, programlı, sistemli bir biçimde hoş ilerliyoruz. Daha büyük arenalarda ismimi duyuracağıma inanıyorum” diye konuştu.

“Karşımdakinin açıklarını gorerek ve antrenörümü dinleyerek rakibimi nakavt ettim”

Geçtiğimiz günlerde katıldığı özel bir tertipte daha birinci rauntta rakibini nakavt ettiğini ve bunun kararında etrafından olumlu reaksiyonlar aldığını söz eden ulusal atlet Kılıç, o anları anlattı. İleride daha yeterli yerlere gelmeyi hedeflediğini kaydeden genç kick boksçu, “İlk rauntta rakibimi nakavt ettim. Spor sonuçta, birebir durumda ben de olabilirdim. Anlık kusura bakıyor. Karşılaşmaya inanılmaz derecede hazırdım, her şeye yanıt verebiliyordum. Rakibimin açıklarını bakılırsarek ve antrenörümü dinleyerek rakibimi nakavt ettim. Bu kadar kısa sürmesini ben de beklemiyordum. İkinci raundu oynarım diye düşünüyordum. Bundan daha sonra karşıma daha güçlü rakipler çıkacak. Çok hoş reaksiyonlar aldım. Avrupa ve dünya şampiyonlarıyla birebir arenada dövüştüm, bu benim için onur verici bir şey. Antrenörüm beraberinde 4 dünya ve 4 Avrupa şampiyonu. Onunla birlikte çalışıyoruz. çok hoş ilerliyor her şey. Allah nazarlardan saklasın, inşallah daha düzgün yerlere geleceğiz” dedi.

“Doğan fazlaca disiplinli, azimli ve efendi bir sporcumuz”

Kılıç’ın antrenörü ve spor ömrü başarılarla dolu ulusal sportmen Seda His Aygün Bayraktar, genç kick boksçuyu kendi tahtına aday olarak gördüğünü lisana getirdi. Kılıç’ın spora başladığı günden bu yana muvaffakiyetlerinin artarak devam ettiğini söz eden Bayraktar, “Doğan hem Türkiye, hem Avrupa kupası birebir vakitte memleketler arası şampiyonluklar aldı. Dünya Şampiyonası üzere büyük bir arenada ülkemizi ve vilayetimizi temsil ederek maçlar çıkarttı. Diliyorum ki, hem profesyonel tıpkı vakitte amatör kick boks mesleğinde epey hoş başarılara imza atacak. Ben 4 sefer dünya şampiyonu olduysam onun 5-6 kere olmasını temenni ediyorum. Çok disiplinli, epeyce azimli ve epeyce efendi bir atletimiz. O yüzden Allah yolunu bahtını açık etsin. Hem amatör tıpkı vakitte profesyonelde bu işler sponsorlarla dönüyor. Atletimizin elinden tutulduğu takdirde dünyada hiç kimse ona karşı uğraş edemeyecektir” diyerek genç atletin daha büyük muvaffakiyetler elde edebilmesi için sponsorlukların büyük ehemmiyetinin olduğuna dikkat çekti.

“Kendisi nitekim yetenekli ve emeğinin hakkını veren bir sporcu”

Doğan Kılıç’ın iş arkadaşı Uğur Aydemir, yaklaşık 7 aydır bir arada çalıştıklarını belirtti. Genç atletin her vakit yanında olduğunu aktaran Aydemir, “Sporcu bir adamın hem çalışıp tıpkı vakitte bu işlerle uğraşması sıradan sıkıntı. Günde üç egzersiz yapıp ayrıyeten çalışman gerekecek, gün yetmiyor. Bu yüzden buradayız. Doğan’a yardım etmek istiyoruz. Doğan’ı izliyorum, birebir vakitte yakından takip ediyorum. Birkaç egzersiz birlikte attık. Kendisi hakikaten yetenekli ve emeğinin hakkını veren bir sportmen, lakin emeğinin karşılığını alamıyor. Bizim en büyük kahrımız bu. Ülkeni, kentini temsil edeceksin, ancak bunun karşılığı bir hiç. Burada bir emek ve uğraş var” sözlerini kullandı.