Güçte ‘acele kamulaştırma’ kararları

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara nazaran kimi taşınmazların tez kamulaştırılması için harekete geçildi.

Buna bakılırsa, Milas İlçesi Doğalgaz Boru Sınırı Projesi’nin gerçekleştirilmesi hedefiyle bu sınırın güzergahına isabet eden kimi taşınmazlar ve proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, güç nakil sınırları, katodik müdafaa çizgileri ve anot yataklarının imali maksadıyla muhtaçlık duyulan taşınmazlar mülkiyet halinde ya da daimi/geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle Boru Çizgileri ile Petrol Taşıma AŞ tarafınca çabuk kamulaştırılacak.

Öte yandan, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü’ne ilişkin “154 kV Van 380-Özalp Güç İletim Çizgisi Projesi”, “154 kV Besni OSB TM İrtibat Sınırları Projesi” ve “154 kV (Bursa Sanayi-Görükle) Brş.N.-Mudanya Güç İletim Çizgisi Projesi” güzergahlarına isabet eden taşınmazlar direk yerleri mülkiyet biçiminde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEİAŞ tarafınca çabuk kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Ayrıca Ankara’da irtibat mutabakatı uyarınca tesis edilecek “154 kV Kazan TM-Bağlum TM Güç İletim Çizgisini Dr. 24 ve Dr. 24/A Numaralı Direklerine Bağlanan Girdi-Çıktı Güç İletim Sınırları Projesi” kapsamında birtakım taşınmazların da direk yerleri mülkiyet formunda, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEİAŞ tarafınca tez kamulaştırılmasına karar verildi.

Yatırım tavsiyesi içermez.