Göksel Gümüşdağ: Bu hakemin bu maçtan kaç puan alacağını bilemiyorum

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Başakşehir Kulübü Lideri Göksel Gümüşdağ, 3-2 kazanılan Beşiktaş maçının akabinde konuştu. İki grubun da pek uygun performans sergilediğini söyleyen Gümüşdağ, maçın hakeminin ise tam aksisi biçimde silik bir idare ortaya koyduğunu tabir etti.

Harika Lig’in 9. haftasında Beşiktaş’ı alanında 3-2 mağlup eden Başakşehir’de Lider Göksel Gümüşdağ, müsabakanın akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İzleyenler açısından hoş bir müsabaka olduğunu söyleyerek kelamlarına başlayan Gümüşdağ, “İki grup da yeterli oynadı. Seyredenler açısından düzey çok yüksekti. İki kadrosu da performansından dolayı tebrik ediyorum. Başakşehir, kadro olarak fazlaca âlâ bir grup lakin kimi vakit futbolda zıtlıklar olabiliyor. Bunu yaşadık ancak en kısa müddette döneceğini de biliyorduk. Bu maçta galibiyetle başladık. Hocamızı ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Beşiktaş’a da salı günü Sporting Lizbon ile oynayacağı gayrette muvaffakiyetler diliyorum. Kalbimiz, gönlümüz bütün Türkiye üzere onlarla. İnşallah galibiyet alırlar, onlara muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

Gümüşdağ, TFF ile Kulüpler Birliği olarak çalışma yaptıklarını belirtip, “Sözlerime başlarken iki ekibin yüksek düzeyde oynadığı ve hoş performans sergilediği bir oyun dedim. Fakat hakemin de epeyce düşük düzeyde performans gösterdiği bir maç oldu. Silik bir idare sergiledi. Bunu söyleyebilirim, galip geldiğimiz için bunu söyleyebilirim. Maçın kalitesinin altında bir performans sergiledi ve makûs performansıyla da maçın önüne geçti. Kulüpler Birliği ve TFF ortak bir çalışma yaptılar. MHK Lideri’ne güveniyoruz ancak yetmiyor. Bu performansın MHK sisteminin yapısının yine kıymetlendirilmesi için bir mutabakatımız var. Bu hakemin, bu maçta kaç puan aldığını ya da alacağını bilemiyorum. Bu performansların karşılığında gözlemciler tarafınca verilen puanlar kamuoyuyla paylaşılmalı. İngiltere’de bunun örneği var. Premier Lig’de yapıyorlar. Premier Lig, Bundesliga, Serie A’nın hakem sistemi incelenmeli. bu biçimde bir sonucumız da var ve inşallah en yakın vakitte buna geçiş yaparız. Baktığınız vakit iki kadro da izleyenlere epey hoş bir maç seyrettirdi. İnanıyorum ki Başakşehir de eski havasını bulur ve devam eder” sözlerini kullandı.

“HOCADAN DA GRUPTAN DA MEMNUNUM”

Emre Belözoğlu’nun birinci maçında aldığı galibiyeti yorumlayan Göksel Gümüşdağ, “6 hafta mağlup olan bir grup var ve bir yerde patlamaya gereksinimimiz vardı, bunu yaşadık. Emre bu ekibin ortasında kaptanlık yapmış ve kadrosu tanıyan birisi. Oyuncularımızın kalitesi de muhakkak. İnanıyoruz ki en yakın vakitte daha güzel bir yere gerçek gideriz. Ben hocanın da grubun da performansından memnunum” diyerek kelamlarını tamamladı.