Giresunspor’da temlik koyma devri bitmiş oldu

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Giresunspor’un geçen hafta ertelenen olağanüstü genel heyeti, Aksu Mahallesi’ndeki Giresunspor Tesisleri’nde çoğunluğa bakılmaksızın yapıldı. olağanüstü genel heyette tüzük değişikliği yapılması için ilgili unsurlar Divan Lideri Osman Öden tarafınca okunarak oylamaya sunuldu.
Giresunspor Kulüp Lideri Hakan Karaahmet’in daha evvel söz ettiği Giresunspor’un geleceğini ipotek altına alan borçlanmanın önüne geçilmesi için hazırlanan tüzük değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.

Giresunspor Kulübü tüzüğünün 11. unsuru ‘Yönetim konseyi, son genel konseyde kabul edilen bütçenin yüzde 40’ına kadar borçlanma yetkisine sahiptir. Sonları aşan ölçüdeki borçlanmadan derneğe karşı idare heyeti lideri ve üyeleri sorumludur. Lider ve idare şurası üyeleri vazifesi devam etsin ya da misyondan ayrılmış olsun, hiç bir biçimde alacaklarına yönelik temlik koyamaz ve türel dava açamaz, takibatta bulunamaz’ halinde ekleme yapılıp değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Hakan Karaahmet: Türkiye’deki bütün kulüplere örnek olacak”

Giresunspor Kulüp Lideri Hakan Karaahmet, alınan sonucun Türkiye’deki bütün kulüplere örnek olacağını söz etti.

Karaahmet, konuşmasında şunları söylemiş oldu:

“Giresunspor’a temlik koymak yanlıştır. Giresunspor’u borçlandırmak yanlıştır. Bunları daima söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz. Bu bizim fikrimiz. Biz size gelirken yemin ettik. Dedik ki tüzükte değişiklik yapacağız. Artık de sizlerin oylarına sunacağız. Giresunspor’a yöneticiler ve lider temlik koyamaz. Bunu soracağız. Tahminen de Türkiye’de birinci bunu yapan kulüp olacağız. Sizin bize verdiğiniz yetki şunu içeriyor. Benim grubumun bu kadar bütçesi var. Bu bütçeyle sen ne kadar kaynak oluşturarak bu ekibi yöneteceksen yönet. Fakat sen bu kadrosu aldığın yerden üzerine 50-60 milyon borç yapıp daha sonra da benim alacağım var dersen bu olmaz. Bunun yanlışsız olmadığını esasen gördük. Giresunspor nitekim çok önemli bir uçurumun kenarından döndü. Şu anda yönetilebilir, muhtaçlıkları var. bir daha kaynaklara gereksinimleri var ve bir daha bulacağız. Artık yeni gelen idare konseyindeki arkadaşlarımız bir daha fedakarlık yapacak. Ben yapacağım, onlar yapacak. Biz kimseden yapamayacağı bir şey istemiyoruz. Yalnızca bir takım kıymeti oturtmaya çalışıyoruz. Giresunspor şayet bu tüzük değişikliği geçerse Giresunspor için artık gelecekte kimse ben geldim bu kadar para harcadım ve paramı geri istiyorum. Yok o denli bir şey Harcayacağın parayı ne kadar bağışlayabileceksen o kadar harca. daha sonrasındasını kaynak bul ve yanlışsız yönet. Bunu getirmeye çalışıyoruz.”

Hakan Karaahmet itimat tazeledi

sonrasındasında Lider Hakan Karaahmet’in tek listeyle girdiği seçim yapıldı.

Hakan Karaahmet’in yeni idare heyeti şöyle oluştu:

“Muzaffer Aygün, Harun Bahat, Erol Karadere, Nahid Yamak, Abdülselam Çağrıcı, Mustafa Tütüncü, Fuat Guguloğlu, Ferhat Karademir, İsmail Kurt, Sinan Akgün, Halil İbrahim Önal, İbrahim İnaç, Zafer Olgun, Tahsin Çoban, Gürkan Temür.”