Galatasaray Teknik Yöneticisi Domenec Torrent’ten Fatih Terim açıklaması

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Teknik Yöneticisi Domenec Torrent, Fatih Terim’e gönderme yaptı: “Taktikleri oyunculara uygun biçimde yapmak gerekiyor. Sonuçta bu kadroyu biz kurmadık. Zeki davranıp kaliteli oyuncuları gerçek biçimde kullanmalıyız.”

Galatasaray Teknik Yöneticisi Domenec Torrent, beİN Sports’a açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim için “Çok saygıdeğer bir isim. Onun yerine atanmak kolay değil” diyen Torrent, “Taktiksel baktığımız vakit, bunu gruptaki oyunculara uygun biçimde yapmak gerekiyor. Sonuçta bu kadroyu biz kurmadık. Zeki davranıp gruptaki kaliteli oyuncuları yanlışsız biçimde kullanmalıyız. Benim için değerli olan kazandıysak nasıl kazandık ya da nasıl kazanabiliriz” dedi.

BİRİNCİ MAKSAT KONYA

Torrent, şöyleki devam etti: “Galatasaray dört yıldızlı tek kadro, fazlaca büyük bir ekip. Ben burada teknik yönetici olmaktan onur duyuyorum. Katalunya’da Türk futbolu denince insanların aklına direkt Galatasaray geliyor. UEFA Kupası’nı kazandı Arsenal’a karşı, Real Madrid’e karşı Harika Kupa’yı kazandı. Öncelikle Konyaspor’a karşı kazanmak istiyoruz, daha sonra Avrupa’ya gideceğiz. Birinci odaklandığımız şeyler bunlar. Babel ve Feghouli için konuşmaya vaktimiz olacaktır daha.”

“TERİM’LE GAYRET ETMEK İÇİN GELMEDİM”

“Sayın Fatih Terim, yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’da da hayli değerli ve saygıdeğer bir teknik yönetici. Galatasaray’ın fazlaca büyük oyuncuları ve hocaları oldu lakin kimse sonsuza kadar yaşayamaz. Sayın Terim üzere birinin yerine gelmiş olmak kolay değil. Sayın Terim ile çaba etmek için buraya gelmedim. Hepimiz gelip geçeriz fakat kulüp sonuna kadar kalır.”

“TAKTİKSEL OLARAK DAHA GÜZEL DURUMDAYIZ”

“Sadece 45 gündür buradayım. Dönem başında misyona başlasaydım kadroya alışma konusunda daha farklı durumda olabilirdik. Kimi yenilikler getirdik. Bunların uygulanması için vakit gerekiyor. Birinci geldiğimizde 7 günde 3 maç oynadık. İdman bile yapmaya vakit yoktu. Bir an evvel puan toplamamız gerekiyordu. Benim oyun anlayışıma bakılırsa grubumuz biroldukça açıdan gelişti. Fizikî olarak güçlendik. Taktiksel olarak da daha güzel durumdayız.”

“İSTANBUL’UN SOKAKLARI DİKKATİMİ ÇEKTİ”

“Geldiğimden beri Florya’dayım. Kenti görme bahtım olmadı. Sabah 8’de Florya’dayım, akşam 8’de çıkıyorum. Grubun durumu itibariyle kenti gezmeye vaktim olmadı. Çok merak ediyorum. Trafik, New York’tan geldiğim için şimdi birebir diyebilirim. Fakat birinci dikkatimi çeken İstanbul’da sokakların ne kadar pak olduğu. Bilhassa NY ile kıyaslayınca tertemiz bir kent İstanbul.”