Galatasaray, futbolda tarihinin en makûs devirlerinden birini yaşıyor. Düşme çizgisi ile puan farkı yalnızca 4. Hem idare katında hem kulübede tıpkı vakitte yeşil alanda kriz var.
Kasımpaşa mağlubiyeti, Galatasaray’da büyük bir kızgınlık ve kırgınlığa yol açtı. Geçen dönemin sonundan itibaren başlayıp devam eden yanlışlar, son yılların en makûs saha performansı ile sarı-kırmızıların küme düşme çizgisine kadar yakınlaşmasına niye oldu. Avrupa Ligi’nde kümeden başkan çıkmak, problemlerin üstünü örttü. Gelinen noktada topluluk huzursuz. SÖZCÜ, ‘Aslan nereye koşuyor’ sorusuna yol açan niçinleri araştırdı:
PARAYLA OLMADI
ORTADA GENÇ YOK
KRİZ ÜSTÜNE KRİZ
Galatasaray’da dönem başında takım mühendisliği ile ilgili alınan yanlış kararlardan biri de gönderilen oyuncular. Sarı-kırmızılıların takımda düşünmediği isimler, gittikleri grupları sırtlıyor. Alanyaspor’un Hatayspor’u 6-0 yendiği maçta ‘hat-trick’ yapan Emre Akbaba, toplam 8 gol-4 asiste ulaştı. Yunus Akgün’ün de Adana Demirspor’da 6 gol-7 asisti var. Galatasaray’da bu sayıları bakılırsan tek futbolcu Kerem. Muslera’nın yokluğunda kaleci sorunu tavan yapan Cimbom’un gönderdiği Okan Kocuk da kurtarışlarıyla Giresunspor’u sırtlıyor.
“EN TRAVMATİK 10 DAKİKA!”
Galatasaray Lideri Burak Elmas, Gazete Oksijen’e verdiği röportajda Terim’in gidiş sürecini anlatırken “Saha sonuçları istediğimiz üzere gitmedi. Fatih Hoca’yı insan olarak, Galatasaray efsanesi olarak epeyce seviyorum. ömrümdeki en travmatik 10 dakikaydı. Hislerim ve aklım içinde gidip geldim. Dilim öbür konuştu, hislerim öbür. Kayınpederim Faruk Süren’le bile başka düşerek bu çabayı verdim. ‘Sportif A.Ş.’de lider yardımcısı ol’ dedim. Kabul etmedi. Ve son derece uygar halde ayrıldı” dedi. Bu ortada Elmas’ın, bugün üyelerle yapacağı ‘online’ (çevrimiçi) toplantı 28 Ocak tarihine ertelendi.
Kasımpaşa mağlubiyeti, Galatasaray’da büyük bir kızgınlık ve kırgınlığa yol açtı. Geçen dönemin sonundan itibaren başlayıp devam eden yanlışlar, son yılların en makûs saha performansı ile sarı-kırmızıların küme düşme çizgisine kadar yakınlaşmasına niye oldu. Avrupa Ligi’nde kümeden başkan çıkmak, problemlerin üstünü örttü. Gelinen noktada topluluk huzursuz. SÖZCÜ, ‘Aslan nereye koşuyor’ sorusuna yol açan niçinleri araştırdı:
PARAYLA OLMADI
- Son 3 dönemde transfere 39.8 milyon Euro harcandı. Yalnızca bu dönemin başında Fatih Terim’in de onayıyla 11 futbolcu için kasadan 25.3 milyon Euro çıktı fakat bu, saha neticelerina yansımadı.
- Yabancı transferleri tutmadı. Çöküşteki Rumen futbolunun liginden alınan Cicaldau ve Morutan için 10 milyon Euro harcandı, randıman alınamadı.
ORTADA GENÇ YOK
- ‘Gençleştirme operasyonu’ ismiyle yapılan değişim geri tepti. Tecrübesizlik saha neticelerina yansıdı. Endişeli düş görülmesiyle sonuçlandı.
- Terim ‘Gençler’ dedi lakin takımda yaşı 20’nin altındaki tek isim olan Bartuğ, yalnızca 1 maçta 1 dakika mühlet alabildi!
- Takım mühendisliği yapılamadı. Hastalıklar, sakatlıklar ve cezalar da eklenince kale, stoper, bek, orta saha ve forvet; her bölgenin verimliliğinde sorun yaşandı.
- Tecrübesizlik, kırılganlığa da yol açtı. Ekip her geçen hafta özgüven yitirdi. Yenen her gol moral bozdu. Galatasaray bu dönem öne geçtiği maçlarda 18 puan kaybetti.
- Terim bir daha ceza aldı. Yokluğunda kayıplar arttı. Döndüğünde işler değişmedi. Yerine apar topar getirilen ‘sistem adamı’ Torrent’in tecrübesizliği, sistemsiz bir ülke ve kadroda ne yapacağı kestirilemedi. Taraftar, Terim daha sonrası Torrent’i kabullenmedi.
KRİZ ÜSTÜNE KRİZ
- Elmas başkanlığındaki idare, kendi ortasındaki krizlerle uğraştı. Fikir ayrılıkları, seçilen isimlerin geçmişi, toplumsal medya paylaşımları ve kelamları daima sorun çıkardı.
- Kriz idaresinin üstesinden başkanlık tecrübesi olmadığı için gelemeyen Elmas’ın Terim atağı aykırı tepti. Amaç tahtasına oturtulan idare istifaya çağrıldı.
Galatasaray’da dönem başında takım mühendisliği ile ilgili alınan yanlış kararlardan biri de gönderilen oyuncular. Sarı-kırmızılıların takımda düşünmediği isimler, gittikleri grupları sırtlıyor. Alanyaspor’un Hatayspor’u 6-0 yendiği maçta ‘hat-trick’ yapan Emre Akbaba, toplam 8 gol-4 asiste ulaştı. Yunus Akgün’ün de Adana Demirspor’da 6 gol-7 asisti var. Galatasaray’da bu sayıları bakılırsan tek futbolcu Kerem. Muslera’nın yokluğunda kaleci sorunu tavan yapan Cimbom’un gönderdiği Okan Kocuk da kurtarışlarıyla Giresunspor’u sırtlıyor.
“EN TRAVMATİK 10 DAKİKA!”
Galatasaray Lideri Burak Elmas, Gazete Oksijen’e verdiği röportajda Terim’in gidiş sürecini anlatırken “Saha sonuçları istediğimiz üzere gitmedi. Fatih Hoca’yı insan olarak, Galatasaray efsanesi olarak epeyce seviyorum. ömrümdeki en travmatik 10 dakikaydı. Hislerim ve aklım içinde gidip geldim. Dilim öbür konuştu, hislerim öbür. Kayınpederim Faruk Süren’le bile başka düşerek bu çabayı verdim. ‘Sportif A.Ş.’de lider yardımcısı ol’ dedim. Kabul etmedi. Ve son derece uygar halde ayrıldı” dedi. Bu ortada Elmas’ın, bugün üyelerle yapacağı ‘online’ (çevrimiçi) toplantı 28 Ocak tarihine ertelendi.