FurMark testi nasıl yapılır ?

Gulum

New member
[color=]FurMark Testi Nasıl Yapılır? Bir Grafik Kartı Testi Macerası![color]

Merhaba Forumdaşlar! Bugün bilgisayar donanımına meraklı bir arkadaş gibi size, belki de bazılarınıza biraz karmaşık gelebilecek ama aslında oldukça faydalı olan bir testi anlatacağım: FurMark testi. Grafik kartınızı test etmek ve gerçekten ne kadar performans sunduğunu görmek istiyorsanız, FurMark tam olarak bunun için yapılmış bir araç! Hem eğlenceli, hem de sonuç odaklı bir test. Bu yazıyı okuduktan sonra, grafik kartınızın sınırlarını zorlamaya başlayabilirsiniz.

FurMark, grafik kartınızın ne kadar dayanıklı olduğunu, hangi seviyede ısındığını, hatta en zorlu oyunlarda veya ağır render işlemlerinde nasıl performans göstereceğini öğrenmek için birebir bir araç. Hadi gelin, FurMark testi nedir, nasıl yapılır, ve bu testin gerçek dünyadaki örnekleriyle birlikte, kadın ve erkeklerin bu teste nasıl farklı açılardan yaklaşabileceklerini konuşalım!

[color=]FurMark Nedir ve Ne İşe Yarar? [color]

FurMark, özellikle grafik kartlarının sıcaklık ve performans sınırlarını görmek için kullanılan bir stres test programıdır. Özellikle oyuncular ve bilgisayar meraklıları, grafik kartlarının ne kadar dayanıklı olduğunu görmek için bu testi tercih ederler. FurMark, ekran kartını maksimum seviyeye kadar zorlar. Bunu yaparken de, kartın ne kadar ısındığını, ne kadar enerji harcadığını ve en önemlisi ne kadar verimli çalıştığını gösterir.

FurMark testi, aslında bir tür “zorlama testi”dir. Ekran kartının performansını tamamen dış koşullar altında görmek için ideal bir yöntemdir. Çünkü normal kullanımda, bilgisayarınız çok yoğun bir şekilde çalışmadığında, ekran kartı genellikle düşük sıcaklıklarda çalışır ve düşük enerji tüketir. Ancak FurMark testi, grafik kartını gerçekten zorlayarak, aşırı sıcaklıkları görmek için harika bir fırsat sunar.

FurMark testini kullanarak, oyunları oynarken veya video düzenlerken yaşadığınız performans sıkıntılarının donanımsal olup olmadığını anlayabilirsiniz.

[color=]FurMark Testi Nasıl Yapılır? Adım Adım Kılavuz [color]

Hadi gelin, FurMark’ı nasıl kuracağız ve testi nasıl yapacağız, bunu adım adım inceleyelim:

1. FurMark'ı İndirin ve Kurun

İlk adım olarak FurMark yazılımını [resmi web sitesinden](https://geeks3d.com/furmark/) indirin. Programın boyutu oldukça küçük, bu yüzden kurulum çok hızlı gerçekleşir.

2. FurMark'ı Başlatın

Kurulumdan sonra programı açın. Karşınıza birkaç farklı seçenek çıkacak. Grafik kartınızı zorlamak için, testin seviyesini belirleyebilirsiniz. Yani, FurMark’ı daha az stresli veya daha yoğun bir testle çalıştırabilirsiniz.

3. Test Parametrelerini Seçin

Çeşitli test parametreleri vardır. Bunlar, çözünürlük, testin süresi, ekran kartı yoğunluğu gibi faktörleri içerir. En yaygın ayar, 1080p çözünürlükteki "Burn-in test"tir. Burada, grafik kartınızı en yüksek düzeyde test etmiş olursunuz.

4. Testi Başlatın

"Go!" butonuna tıklayarak testi başlatın. Artık FurMark grafik kartınızı zorluyor ve ekran kartının sıcaklık ve performansını izlemeye başlıyoruz.

5. Test Sonuçlarını Gözlemleyin

Test başladığında, ekranın sağ üst köşesinde sıcaklık değerlerini ve FPS (frame per second - saniyede kare sayısı) değerlerini göreceksiniz. Bu veriler, grafik kartınızın sınırlarını gösteren veriler olacaktır.

6. Testi Bitirin

FurMark testi bittikten sonra, "Stop" butonuna basarak testi durdurabilirsiniz. Bu sayede grafik kartınızın test süresi sonunda nasıl bir performans sergilediğini görmüş olacaksınız.

[color=]Erkeklerin Pratik ve Sonuç Odaklı Yaklaşımı: Performans Testi ve Veriler [color]

Erkekler genellikle performans ve sonuç odaklı düşünme eğilimindedir. FurMark testi, tam da bu noktada devreye giriyor. Erkekler, FurMark’ı genellikle bilgisayarlarının ne kadar güçlü olduğunu görmek için kullanırlar. Sonuçlar oldukça nettir: grafik kartınız ne kadar sıcak, FPS oranınız nasıl, hangi seviyede ısınmış ve daha ne kadar dayanabilir?

Bir arkadaşım, "Benim bilgisayarım gerçekten çok iyi ama, FurMark testini yapınca fark ettim ki, grafik kartım yüksek çözünürlüklerde ısındığında FPS birden düşmeye başlıyor," demişti. Bu tür veriler, onu daha stratejik adımlar atmaya yönlendirmişti: "O zaman soğutma sistemimi güncellemem lazım."

FurMark’ın sunduğu veriler, genellikle pratik olarak bir sorunu çözmek için yönlendirici olur. Erkekler bu verileri kullanarak bilgisayarlarını güçlendirmek, soğutma sistemini optimize etmek veya yeni bir grafik kartına yatırım yapmak gibi kararlar alabilirler.

[color=]Kadınların Empatik ve İlişki Odaklı Bakışı: İleriye Yönelik Yatırım ve Sistem İhtiyacı [color]

Kadınlar, genellikle ilişkiler ve uzun vadeli çözüm odaklı düşünme eğilimindedir. FurMark testi bir grafik kartının dayanıklılığını ölçerken, kadınlar bu testi genellikle sadece performans analizi olarak görmez. Bunun yerine, testin bilgisayarın genel sağlığı, uzun vadeli verimliliği ve kullanıcı dostu deneyimi üzerindeki etkilerini daha çok düşünürler.

Bir arkadaşım, "Bu testi yaparken sadece FPS değerlerine odaklanmadım, aynı zamanda bilgisayarımın diğer bileşenlerinin nasıl etkilendiğini de gözlemledim. Özellikle işlemcim ve RAM'imin nasıl çalıştığını görmek istedim," demişti. Bu bakış açısı, onu bilgisayarının genel bakımına yönlendirmişti. Yani, FurMark’ın verileri sadece tek bir bileşene odaklanmayı değil, bütüncül bir bakış açısını teşvik ediyordu.

Kadınlar için FurMark testi, sadece grafikleri değil, bilgisayarın genel sağlığını korumak ve ona yatırım yapmak anlamına gelir. Bu yüzden, test sonuçlarını alırken, sıcaklık, performans ve uzun vadeli dayanıklılığı birlikte göz önünde bulundururlar.

[color=]Siz FurMark Testini Yaptınız Mı? Fikirlerinizi Paylaşın! [color]

Forumdaşlar, FurMark testini hiç yaptınız mı? Sonuçlarınız nasıl oldu? Grafik kartınızın sınırlarını görmek, gerçekten bilgisayarınızın performansını anlayabilmek için bu testi yapmanın ne kadar önemli olduğunu düşünüyor musunuz? Yorumlarda buluşalım ve hep birlikte FurMark ile ilgili deneyimlerimizi paylaşalım!