Ferdi Kadıoğlu Ulusal Ekip seçimini yaptı! Merakla beklenen haber…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Ve beklenen haber geldi… Ferdi Kadıoğlu Ulusal Ekip seçimini yaptı. Fenerbahçe’nin Hollanda doğumlu 22 yaşındaki futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, ulusal kadro sonucunı Türkiye’den yana kullandı.

bir müddetdir Ulusal Ekip tercihi ile gündem olan ve seçim yapmak için vakit isteyen Ferdi Kadıoğlu sonucunı verdi… A Ulusal Takım’da Stefan Kuntz’un gelişi daha sonrası davet alan ve Hamit Altıntop ile bir görüşme gerçekleştiren Kadıoğlu tercihini Türkiye’den yana kullandı.

Hollanda’da doğup büyüyen Ferdi Kadıoğlu daha evvel Ümit Ulusal Takımı’nda oynadığı ülkenin yanı sıra annesinin vatandaşlığı niçiniyle Kanada seçeneğini de düşünüyordu. 3 ülke içinde A Kadro düzeyinde bir tercih yapmak durumunda olan 22 yaşındaki Fenerbahçeli oyuncu son sonucunı verdi ve Türkiye A Ulusal Ekibi için oynamayı kabul etti.

STEFAN KUNTZ’A BİLDİRDİ

TRT Spor’un haberine nazaran; Başarılı futbolcu sonucunı A Ulusal Kadro Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz’a bildirdi. 16 yaşından bu yana Hollanda’nın tüm alt yaş kategorilerinde forma giyen Kadıoğlu’nun babası Feyzullah Kadıoğlu, geçtiğimiz günlerde oğlunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu belirtmek için kimliğini paylaşarak, “Ferdi Kadıoğlu TC kimlik Kartı gerisini size bırakıyorum TFF” tabirlerini kullanmıştı.

Yakın vakitte Fenerbahçe ile mukavelesini uzatması beklenen Ferdi, bu sonucuyla bir arada sarı lacivertli grupta Türk statüsünde oynamaya devam edebilecek.

HAMİT ALTINTOP: ‘BİZİM İÇİN OYNAR MISIN? DİYE YALVARMA DURUMU OLMAZ’

Ekim 2021’de Fenerbahçe’nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu’nun ulusal kadro için temasa geçtiklerini söyleyen Hamit Altıntop, “Ferdi Kadıoğlu, ülkemizde epey kıymetli bir kulüp olan Fenerbahçe’mizde forma giyiyor. Çok da yetenekli bir futbolcumuz. Biz kendisiyle aslında bir temasa geçti. Kendisi üç tane seçeneği olduğunu söylemiş oldu. Bu seçenekleri annesinden dolayı Kanada için oynamak, Hollanda’da bir geçmişi olduğu için Hollanda ki esasen orada ümit ulusal kadroda oynadı ve Türkiye’miz… Burada kendisi karar vermesi gerekiyor. Kendisi karar verdikten daha sonra Türk pasaportu da var ise Hollanda Ümit Ulusal Ekibi’nde oynadığı için FIFA’ya müracaat yapıp, hocamız da kadroda isterse kendisini burada görmek isteriz. Bayrak, ulusal kadro seçilmez. Bu mevzuda fazlaca hassas olduğumu belirtmek istiyorum. Bu hususta kimseyi de hayli ağır eleştirmek istemiyorum. 18-19 yaşında çocuklara baskı yapılıyor sert biçimde. Lakin kendileri de bu kararları belirtirlerse âlâ olur. Burası kulüp değil. Biz sokağa çıkıp futbolcu arayıp, ‘Bizim için oynar mısın?’ diye yalvarma durumu olamaz. Galiba istediğim bildirisi verebildim. Ulusal grup her vakit epeyce kıymetlidir. Bayrağımız sorgulanamaz yahut seçime açık değildir. Burada herkes kendi tarafını açık net muhakkak etsin. Bizler de en şeffaf biçimde gerçek sonucu vermeye çalışacağız” açıklamasını yapmıştı.