Fenerbahçe’de Miha Zajc rüzgarı! Vazgeçilmez oldu…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe’nin Greuther Fürth ile oynadığı hazırlık maçında grubun 4. dakikadaki birinci golünü atan Miha Zajc, oynadığı futbolla hem taraftarın birebir vakitte teknik grubun takdirini kazanmaya devam ediyor.

2018-19 dönemi orta transfer periyodunda Empoli’den transfer edilen lakin, ortadan geçen vakit içerisinde hiç bir teknik yöneticinin gözüne giremeyen Slovenyalı orta saha geçen dönemi Genoa’da kiralık olarak geçirdi. Serie A’da 33 maçta forma giyen ve bir daha ritim bulan 27 yaşındaki futbolcu, Vitor Pereira idaresindeki Fenerbahçe ile adeta bir daha doğdu.

Portekizli teknik adamın uygulamak istediği sisteminin en kıymetli halkası halinde gelen Zajc, son 3 hazırlık maçında 2 gol-1 asistlik performans sergilerken, alanda kaldığı mühlet içerisinde de kadronun en dikkat çeken oyuncusu haline geldi. Taraftarların yeni transfer gözüyle baktığı tecrübeli orta saha oyuncusu, 6-8 ve 10 numara durumlarında oynayabildiği için farklı sistemler üzerinde çalışan Pereira’nın da göz bebeği oldu.

Hem teknik grubun, tıpkı vakitte taraftarların grupta kalmasını istediği Slovenyalı futbolcu, Greuther Fürth maçından daha sonra yaptığı açıklamada, “Sıkı biçimde çalışıyorum. Güzel egzersizler yapıyoruz ve ben de alana odaklandım. Fenerbahçe için en güzelini yapmak istiyorum. Farklı bir sistem ve üzerinde çalışıyoruz. Kendi durumumdan dolayı memnunum, bu bölgede oynamayı seviyorum. Ekip olarak düzgün çalışıyoruz” tabirlerini kullanarak sarı lacivertli kadroda devam etmek istediğini belirtti.

Alman takımına karşı oynadığı futbolla toplumsal medyada en epey konuşulanlar listesine giren Miha Zajc hakkında yapılan kimi yorumlar:

Arada kaynadı ama Zajc Fürth’ün hücum oyuncularını ipe dizdi,kötü oynadığı maç yok valla. pic.twitter.com/BEPw1i4KUr

— Tan (@WortexBack) July 31, 2021

İşin açıkçası ilk olarak Zajc gitmeli düşüncesi vardı geçmiş dönemden bildiğim için ama italya da çok geliştirmiş kendini..Kesinlikle kalmalı Zajc pic.twitter.com/fOp1p5xaUC

— fatih pehlivan (@fatih5454) July 31, 2021

Miha Zajc… Bu sene çok şey katacak bu takıma. pic.twitter.com/qoXZnGhgf0

— Fenerbahçe'nin Savaşçı Ruhu (@fbsavasciruhu) July 31, 2021

Zajc ciddi ciddi formayı aldı. Bundan sonra da kolay kolay bırakmaz. Çubuklu için çabalayan, kendini göstermeye çalışan her futbolcu başımızın üstündedir. Tekrardan hoş geldin Miha Zajc..

— Fonta (@FontaSpor) July 28, 2021

Zajc'ı herkes izliyordur umarım daha da ozan'a ihtiyacımız var gibi twitler görmek istemiyorum bu sitede pic.twitter.com/vVx3N63eDi

— Jack
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
(@keypasses10) July 31, 2021