Fenerbahçe’de 3 hususta çöküş

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Üstün Lig’in 21. haftasında Antalyaspor ile 1-1 birliktee kalan Fenerbahçe’de çöküşe niçiniyet veren etkenler dikkat çekiyor.

Ligin ikinci yarısındaki birinci iki maçında yalnızca 1 puan alan Fenerbahçe’de süreksiz Teknik Yönetici İsmail Kartal ile çıkış aransa da kronikleşmiş problemler var. Fizik ve mental olarak eksikleri dikkat çeken kadroda konsantrasyon sorunu yaşıyor. Birfazlaca isim vurdumduymaz ve sorumluluk almıyor. Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Luiz Gustavo üzere yıldız isimler alana kalitelerini yansıtamıyor. Yetenekli ayaklara karşın üretkenlik az. Altay’ın sakatlığının akabinde kaleyi devralan Berke tam bir hayal kırıklığı. Sarı-lacivertliler, son 18 maçın 16’sında kalesinde gol gördü.

ÇÖKÜŞÜ GETİREN 3 TESİR:

1. Sarı-lacivertli futbolcularda fizikî ve mental düşüş dikkat çekiyor. Maçlarda konsantrasyon sorunu yaşanıyor. Birfazlaca isim vurdumduymaz.
  2. Mesut Özil, İrfan Can Kahveci ve Gustavo üzere yıldızlar sorumluluk almaktan kaçınıyor. Yetenekli ayaklarına karşın atakta etkisizler.
  3. Kaleci Berke Özer inanç vermiyor. Savunmada nazaranv alan isimler yetersiz. Son 18 maçın 16’sında kalesini gole kapatamadı.
GUSTAVO’YA GÜLE GÜLE

İdare, Brezilyalı orta saha Luiz Gustavo ile yolları ayırma sonucu aldı. Sambacı’nın hem yüksek fiyatı birebir vakitte performans olarak düşüşü bu sonucun alınmasında değerli rol oynadı. Fransa’dan ve Arap kulüplerinden teklifler alan Gustavo’ya transferde kolaylık sağlanacak.

KARTAL’DAN ACI GERÇEKLER

Kadrosu dönem sonuna kadar çalıştıracak olan İsmail Kartal, biroldukça eksikliğin olduğuna dikkat çekti. Kartal, “Takımı düzeltmek için vakte gereksinimimiz var. Öncelikle oyuncularımızın motivasyonunu yükseltmeye çalışıyorum. İkincisi fizik olarak onları geliştirmeye çalışıyorum. Üçüncü olarak ise oyun sistemini dizayn etmeye çalışıyorum” diyerek acı gerçekleri sıraladı.