Fenerbahçe Opet’in yıldızları: bu biçimdesini görmedik

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe Opet’in Rus yıldızları ARINA Fedorovtseva ve Anna Lazareva sarı-lacivertli kulübe övgü yağdırdı.

Arina Fedorovtseva ve Anna Lazareva… Bayan voleybolunun lokomotiflerinden Fenerbahçe Opet’in Rus yıldızları…

Dünya voleybolunun gelecekteki en kıymetli isimlerinden biri bulunmasına kesin gözüyle bakılan Arina ve Anna, SÖZCÜ’nün sorularını yanıtladı, bilinmeyenleri anlattı.

– niye voleybol?

A.F:
Voleybol, oynaması hayli hoş bir oyun, meçhul ve varsayım edilemez. Sanırım beni çeken bunlar oldu.

A.L: Aslında ben seçmedim. Ablam voleybola başlamıştı. Bir gün annemle onu egzersize götürdüğümüzde, antrenör beni fark etti ve antrenmana gelmemi istedi.

– Diğer sporlar?

A.F:
Voleyboldan evvel yüzüyordum ve bu, bana fizik olarak epeyce güzel bir temel sağladı.

A.L: Voleyboldan evvel dansa gidiyordum. daha sonra atletizm kadrosundan teklif aldım fakat koşmayı sevmiyordum.

“DOĞRU KARAR VERDİM”

– Eğitim durumu?

A.L:
Spor enstitüsünde yüksek lisansı bitirdim, antrenörlük eğitimi aldım. Genç yaşta yurtdışı. Kıymetli bir adım.

A.F: Yaşıma nazaran büyük bir sorumluluk olduğunun farkındayım. Bu yaşta buraya gelmek ve oynamak kıymetli bir gelişim etabı.

A.L: Voleybol Rusya haricinde daha fazla kıymet görüyor. Rusya’da mesleğimi ilerletemedim. Risk al aldım ve bu, hakikat bir karar oldu.

– Fenerbahçe’ye transfer süreci?

A.L:
Kore’deki voleybol dönemi bitmiş olduğinde mukavele imzaladım. Her şey pürüzsüz ve sakin bir biçimde ilerledi.

“HERHANGİ BİR BASKI YOK”

– Rusya üzere bir ekol kadronun yıldızı olmak?

A.F:
İşimi, en güzel bildiğim şeyi yaptığım için bu sorumluluk bende bir baskı oluşturmuyor.

İstanbul’a ve Türkiye’ye alıştın mı?

A.F:
Evet, İstanbul olağanüstü bir kent. Kadıköy üzere epey hoş ve renkli bir yerdeyiz. Süratli bir biçimde ahenk sağladım ve boş vakit içinderımızda İstanbul’u keşfediyorum.

A.L: İstanbul’u seviyorum, burada istediğiniz her şeyi bulabiliyorsunuz.

– Fenerbahçe’deki amaçlar?

A.F:
Kadrom için oynamak ve muvaffakiyetler kazanmak. Büyük bir potansiyelimiz var. Her gün daha da yeterli oluyoruz.

A.L: Hayalim şampiyonluk. Umarım bu gayeme Fenerbahçe’de ulaşacağım. Bunu başarmamız için gereken her şey var.

HER YERDE KEDİ VAR

– En epey şaşırtan şey ne?

A.F:
Fenerbahçe’deki profesyonellik düzeyine hayran kaldım. Herkes gayeye konsantre durumda ve elinden gelen her şeyi yapıyor. Çok büyük bir taraftar dayanağı var. Bunun bir meselai daha evvel görmedim. Türkiye’de ise en çok şaşırtan birinci şey kediler! Sokakta, tesislerde her yerde epey kedi var.

A.L: Kulüpteki tertip. Şahane bir yapının ortasındayım.

– Rol modeller?

A.F:
Takip ettiğim biroldukca voleybolcu var fakat onları taklit etmiyorum. Voleybolun haricinde Michael Jordan’dan epeyce ilham alıyorum.

– Boş vakit içinderında neler yapıyorsun?

A.F:
Ailemle kenti geziyor ve farklı yerlere gidiyoruz. Ayrıyeten yemek yapmayı, bilhassa tatlı yapmayı severim. Biroldukça müzik ve sinema çeşidini severim.

A.L: Melodrama izlemeyi seviyorum. Beni şarj ediyor. Kaçınılmaz olarak gücümüzü tüketiyoruz. Hüzünlü bir sinema izledikten daha sonra daha uygun hissediyorum!

– Unutamadığın maç ya da turnuva?

A.F:
VakıfBank maçı.

A.L: Olimpiyat oyunları. Dünyadaki tüm sportmenler için epeyce büyük bir sahne.

– Mental dayanıklılık?

A.F:
Rastgele bir baskı hissetmiyorum.

A.L: Her vakit sakinimdir, hiç bir şey bana sakinliğimi kaybettirmez.