Fenerbahçe Kulübü, Atatürk’ü Dolmabahçe açıklarında andı

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe Kulübü, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Başkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 83’üncü yıl dönümünde Dolmabahçe Sarayı’nın açıklarında gerçekleştirdiği merasimle andı.

Sarı-lacivertli kulüp tarafınca ’10 Kasım Vapuru’yla ikinci defa organize eden anma merasimine; Fenerbahçe Kulübü Lideri Ali Koç, İdare Şurası Üyeleri, atletler ve teknik takımlar, üyeler, FBÇGK üyeleri ve kulüp çalışanları katıldı.

BEYAZ KARANFİLLER SUYA BIRAKILDI

Kadıköy’de bulunan Eminönü/Karaköy Kent Çizgileri İskelesi’nden Türk bayrakları, Fenerbahçe bayrakları ve Atatürk portresiyle donatılan vapur Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’na hakikat hareket etti. Saat 9’u 5 geçe siren sesleri eşliğinde Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk için hürmet duruşunda bulunuldu ve akabinde beyaz karanfiller suya bırakıldı. sonrasındasında ise İstiklal Marşımız daima bir ağızdan okundu.

Ayrıyeten aktifliğin akabinde dönüş yolunda vapur ortasında Atatürk’ün sevdiği müzikler canlı olarak seslendirilirken; iştirakçilere, günün anısına üzerinde Atatürk portresi ve imzası bulunan magnetler takdim edildi.

‘KALBİMİZDE İMZAN’

Sarı lacivertli kulüp resmi internet sitesinden 10 Kasım ile ilgili bir ileti yayınladı. ‘kalbimizde imzan’ isimli hashtag ile verilen bildiride Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde anıldı.

İşte o bildiri:

“Beni görmek demek kesinlikle yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim hislerimi anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.”

Tarihte eşine az rastlanır bir seferberlik ve muvaffakiyet olan Ulusal Uğraş ile milletimize kayıtsız koşulsuz egemenliği sağlayan, Türkiye Cumhuriyeti’ni bize armağan eden,

Köhnemiş fikirlere karşı yegâne dermanın gençlikte ve genç fikirlerde olduğunu ve Cumhuriyet’in fakat ve lakin çağdaş zihniyetle yetişecek jenerasyonlar yardımıyla ebediyen yaşayacağını vurgulayan,

‘Dünya yüzünde her şey bayanın eseridir’ diyerek hanımın değerini ortaya koyan, Türk hanımının toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için öncü ıslahatlara imza atan,

Gencecik bir ülkenin gelişip yükselmesinin, çağdaş medeniyetleri yakalamasının yegane yolunun, çocuklara verilen eğitim ve kıymet olduğunu lisana getiren ve dünyadaki birinci çocuk bayramını yalnızca Türkiye’deki çocuklara değil dünyadaki tüm çocuklara armağan eden

BÜYÜK BAŞKANIMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK!

Varlığın gururumuz,

İsmin sonsuz özlemimiz!

Fikirlerin fenerimiz,

Prensip ve inkılapların hedefimiz!

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR HAYLİ,

Gözlerin yarınlarımızda,

Duruşun akıllarımızda,

Müsaade geleceğimizde,

Ve İMZAN KALBİMİZDE ebediyen var olacak!

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde, minnet, şükran, hürmet, rahmetle ve sonsuz hasretle anıyoruz.

#kalbimizdeimzan

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ”

1907 Fenerbahçe Derneği ve 1907 UNİFEB’ten Ata’ya ziyaret

İSTANBUL,(DHA) – 1907 Fenerbahçe Derneği ve 1907 ÜNİFEB Derneği (Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği) üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.

1907 Fenerbahçe Derneği ile 1907 ÜNİFEB klâsik Anıtkabir ziyaretinin 18’incisini gerçekleştirdi. Ulu Başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 83’üncü yılında gerçekleştirilen Anıtkabir ziyaretine, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 63 üniversiteden 3 bin 500 öğrenci ile 1907 Fenerbahçe Derneği Lideri Rıfat Perahya ve idare konseyi üyeleri katıldı. Ziyarette Aslanlı yoldan yürüyen kortej mozoleye çiçek bıraktı. Ziyaretin akabinde Anıtkabir Komutanlığı ziyaret edilerek Anıtkabir Kumandanı Albay Hakan Osman Sert’e Lider Rıfat Perahya tarafınca ikram takdim edildi.