Fenerbahçe Galatasaray derbisini orta saha çözer

Atletizm

Global Mod
Global Mod
SÖZCÜ’nün usta müellifleri Lemi Çelik ve Ercan Taner, pazar günü oynanacak Fenerbahçe Galatasaray derbisini masaya yatırdı.

Fenerbahçe ile Galatasaray, asırlık rekabetin yeni sayfasını yarın açacak. İki ezeli devin itibardan çok daha fazla manalar taşıyan kapışmasından evvel SÖZCÜ muharrirleri Ercan Taner ve Lemi Çelik derbiyi masaya yatırdı.

İki usta isim orta sahanın belirleyici olduğunu vurguladı, Fenerbahçe’yi bir adım daha önde gördüklerini söz etti.

LEMİ ÇELİK

Derbide iki ekibin da kuvvetli ve zayıf bölgeleri var. Fenerbahçe’nin forvet çizgisinin yetersizliği görmekteyiz. Maçın kararına tesir edecek, skoru belirleyecek kalitede değiller. Fenerbahçe, orta alandan yani Zajc, İrfan Can ve Mert Hakan ile daha sonradan oyuna girecek Arda Güler ile sonuca gidecektir. Rossi ve Serdar Dursun’un skor üretmeleri artı bir kazanım olacaktır. Fenerbahçe’de öteki bir artı ise İsmail Kartal geldikten daha sonra yakalanan ekip ruhu… Tüm oyuncular tam kapasitelerini ortaya koyuyor.

Galatasaray’ın en kuvvetli yanı defansı. Atak sınırının en tesirli oyuncusu Kerem; Gomis güçsüz ve Mohamed de sakatsa Halil’i pahalandırmak lazım. Bu forvetler, Szalai ile Kim’i zorlayamaz. Galatasaray’ın en zayıf bölgesi ise orta alanı. Berkan, Taylan, Cicaldau; bu üç oyuncu dört büyük grup ortasındaki en zayıf orta saha. Ne gol atıyorlar, ne gol attırıyorlar ne de defansa yardım ediyorlar. bu biçimde olunca da orta sahanın üstünlüğünün Fenerbahçe’de olacağını öngörmekteyiz. Bu çeşit derbilerde de orta sahayı kazanan karşılaşmayı da kazanır. Maçın favorisi Fenerbahçe’dir…

ERCAN TANER

Her derbinin kendine has bir kıssası vardır. Bu dönem şampiyonluktan iki ezeli rakip de uzak ancak milyonlar bu maçı ve kararınu haklı olarak merak ediyor. Kuvvetli bir deplasmana çıkacak olan Galatasaray, büyük bir ihtimalle Barcelona önünde Nou Camp’ta kullandığı taktiği oynamaya çalışacak. Kıymetli olan Fenerbahçe’nin atakta hangi tertipleri tercih edeceği, İsmail Kartal’ın hangi santrforla başlayacağı… Son haftalarda gol konumuna girmekte başarılı olan sarı-lacivertlilerin bunu kadro savunmasına da güzel yansıttığını gördük. Maçın Kadıköy’de olması Fenerbahçe’yi bir adım öne çıkarıyor.

Galatasaray’ın iki stoperi Marcao ve Nelsson, Barcelona karşısında etkileyici oynamışlardı. Onların performansı epeyce kıymetli. Torrent’in “Kesin kazanacağız” açıklaması dikkat cazip. Ben bunu ruhsal strateji olarak değerlendiriyorum. Talih bulursa Rossi ve Valencia, atak tertiplerine göre Galatasaray’ın iki stoperini zorlayabilir.

Taktiksel olarak kimin orta alanı uygun performans gösterirse maçı kazanmaya daha yakın olacak. Kilit orta alanda çözülecek bu derbide… Umarım hakemi zorlayacak hayli durum ortaya çıkmaz. Centilmence bir maç olması en büyük dileğim.