Fatura ve fiş vermeyene cezalar artırıldı

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Yasaya göre, elektronik ticarette vergi güvenliğini sağlamak gayesiyle bilgi ve bildirimlerin elektronik ortamda koruma ve ibraz edilmesi yükümlülüğünü yerine getirmeyen/uygulamayan mükelleflere ait özel usulsüzlük cezaları düzenlendi.

Noterlik Kanunu’nda yapılan düzenlemeyle iki kere yapılan ilana karşın atama yapılamayan bir noterliğe; bulunduğu noterlikte üst sınıf yahut tıpkı sınıf noterler içinden, bu sınıflardan isteklinin bulunmaması halinde, bir alt sınıf noterler içinden atama yapılabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının nazaranv alanına giren hizmetlerin yerine getirilmesi için gerektiğinde bina ve taşıt kiralaması yapmak, mal ve hizmet satın almak için de döner sermayeyi kullanabilme imkanı veriliyor.

Yükseköğretim Kanunu’nda yapılan değişiklikle yükseköğretim kurumlarının uygulama ve araştırma merkezlerinde, araştırma enstitülerinde AR-GE, yenilik yahut tasarım projelerinde bakılırsav alan ya da öğretim üyelerinin yürüttükleri bu nitelikteki projelere yardımcı olmak üzere, doktora ile tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık yahut sanatta yeterlik eğitimi daha sonrasındaki yedi yıl içerisinde kalmak kaydıyla en çok üç yıl mühlet ile sarfiyatları özel bütçeden karşılanmak üzere kontratlı olarak doktora daha sonrası araştırmacı istihdam edilebilecek. Bu kapsamda istihdam edilecek işçi sayısı, ilgili yükseköğretim kurumunun dolu öğretim elemanı takımı sayısının yüzde 2’si ile hudutlu olacak. Bu unsur uyarınca istihdam edilmiş olmak, memurluk yahut öbür işçi istihdam prosedürlerinden birine geçiş hakkı vermeyecek.

Yatırım tavsiyesi içermez.