Fatih Terim’in hayal kırıklığı! ‘kimi vakit acı ders verir hayat’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Harika Ligin 3üncü haftasında Galatasaray, 2-0 öne geçtiği maçta deplasmanda Kasımpaşa ile 2-2 birliktee kaldı.

Müsabaka daha sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, şu değerlendirmelerde bulundu:

“3. günler maç oynuyoruz, bu sıcakta oynuyoruz, seyahatler yapıyoruz… Bunların hepsi tamam. 15-45. dakikalar ortası var ki mükemmel top oynuyoruz, 5-6 kaçıyor, kaçıyor da kaçıyor. En berbat 2-0 girebilirdik ortaya. Bu diğer bir oyun demektir fakat 2-1 her vakit umuttur. Biz de birebiri olsa, 2-2 yapıyoruz deriz. Lakin 2-0, 3-0 öteki bir şey. Biz bunları atamadık. Çok sıradanleri atamadık, sıradan pasları kullanamadık. 2-0 da bitebilirdi fakat maalesef topu kaybettiğimiz yerle, gol yediğimiz yer içinde 3’e 1’iz. Bu biraz açıkçası üzdü bizi. Daha rahat bir oyun oynayacaktık. İkinci yarının bir kısmında esasen düşeceğimiz aşikar, bunu lakin skor ve rahat bir oyunla, bol pasla tahminen fizik düşüklüğümüzü halledebilirdik fakat hele hele bir de 60’dan daha sonra çıkarken bir gol yiyince düştükçe düştük. Birtakım oyuncularımız artık fizikî olarak gitmez oldu. daha sonra da 3-2 de kaybedebilirdik, maalesef konumlar verdik. Burada akılda olmayan Alex’in çıkışıydı. Midesinde sorun oldu. Denedik, ‘Ağrım var’ deyince çıkardık. Buna karşın Galatasaray 2-0 öne geçtiyse, kazanmalı. Bunun rastgele bir pardonu yok yani… Çok farklı bir şey beklerken, bu hayal kırıklığı.”

Benin ilacım forma

Diagne ve Mostafanın yaşadığı şanssızlığın sorulması üzerine ise deneyimli teknik adam, “Ben ilaç olsa da versem, benim vereceğim ilacım forma. 9 numarayı veriyorsak ilaç odur. O olmuyorsa hiç bir şey olmaz ilaç. Konuma girmeleri sevindirici. Atarlar onlar, golcüler. Diagne yorgun olduğu için çıkardım. Kolay değil. Ağır da bir beden. Orta alanlar, defanslar sevindirici ancak temel beklediklerimiz de atarsa olay resen çözülmüş olur” açıklamasında bulundu.

“kimi vakit acı ders verir hayat”

Kadronun ikinci yarı performansında yorgunluğun etkisinin sorulması üzerine Fatih erim, şu yanıtı verdi:

“Yüzde yüz yorgunluk, bunun tek anlatımı o. Kolay bir şey değil. Oraya iş varmadan işi bitirmeliyiz diye plan yaptık, gerçek da gitti açıkçası. Birinci yarı bakıyorum Diagne, Kerem, Barış, Morutan, Alex, Berkan çok uygun, istediklerimizi yaparak, hatta herkese de keyifli anlar yaşatarak, rahat rahat girdiler durumlara fakat maalesef hiç durum yokken, aklınızda bir şey yokken içeri girerken gol yiyorsunuz, bu sizi sarsıyor. Acabayı sokuyor başınıza. En son santrada çıkarken kaptırdığımız golle ki bunu kritik maçlarda da yapıyoruz; önleyemedik de kaptırdıktan daha sonra. Bu tip maçlar kimi vakit aklınızda fikrinizde olmayacak, gidişata uymayacak bir sonuç bu lakin öğrenecekler. Gençler tecrübelenecekler. vakit içinde öğrenecekler. kimi vakit acı ders verir hayat, o bunlardan bir tanesi…”

“Bugün kaybedebilirdik de”

Oyunculardan mutlu olduğunu vurgulayan Fatih Terim, “Bu yanlışlar olacak, ben mutluyum bütün oyuncularımdan. kimi vakit istemediğiniz işler oluyor. Ne kadar dikkat etseniz de ne kadar teoride anlatsanız da pratik de öğretseniz de ısrarla, kimi vakit oluyor o maç anında, o atmosferde. Biz o yanlışları en aza indirmeye çalışacağız. Onlar benden daha hayli üzülmüştür. Bugün kaybedebilirdik de. Çok farklı bir şey beklerken, bu hayal kırıklığı ancak hiç bir oyuncum beni hayal kırıklığına uğratmadı. Uğratsa da ben kimselerle paylaşmam, kendim hallederim” dedi.

Şampiyonlar Ligi üzere kura çektik

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Liginde kümedeki rakiplerini de kıymetlendiren Terim, “UEFA aslına bakarsanız değerli bir kuruluş. Galatasaray’ın yeri Şampiyonlar Ligi’dir, ben ona o denli bir kura çekeyim dediler. Şampiyonlar Ligi üzere kura çektik. UEFA bizi düşündü, onların yeri burası dedi. En ağır kurayı biz çektik, güç kadrolar lakin o günlerde biz daha âlâ olacağız. Onların atmosferi buradan daha oburdur. Herkesle çata çat oynayacağız inşallah” sözlerini kullandı.

“Orta saha için transfer düşünüyoruz”

Orta saha performansını da kıymetlendiren Terim, “Her vakit bir Melo, her vakit bir Fernando bulamıyorsunuz. Açıkçası o mevkiler alışılmış futbol anlayışımda kıymetli bir yere sahip. Bakalım daha var transfere. Her şey olabilir. Biliyorsunuz aslına bakarsanız Gedson’u oraya almıştık, Seri’yi oraya almıştık; bakalım daha var. Taylan da bize hayli güzel işler yaptı, tahminen kusurları olabilir ancak bir kenara atmayalım onu da. Kaptırdıktan daha sonra 50 metre var, o top kesilse şu an onu konuşmuyorduk. Taylan da Berkan da bize lazım oyuncular. Orta saha için transfer düşünüyoruz. Gedson’u düşündüğümüze göre epey açık aslına bakarsan” dedi.