EuroBasket 2022’de seyirci krizi! Scariolo ve Ergin Ataman tepkili…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası İspanya-Bulgaristan maçıyla açılış yaparken, tribünlerdeki boşluklar herkesi şaşkına çevirdi. İspanya Ulusal Ekibi Başantrenörü Sergio Scariolo’nun yanı sıra A Ulusal Basketbol Ekibi Başantrenörü Ergin Ataman da, Karadağ maçından daha sonra duruma reaksiyon gösterdi.

Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, İtalya ve Almanya’nın konut sahipliğini üstlendiği EuroBasket 2022, İspanya-Bulgaristan maçıyla başladı. Tiflis’te oynanan ve mahallî saatle 15:30’da başlayan maçı İspanyollar kazanırken, tribünlerin neredeyse bomboş kalması hayal kırıklığı yarattı.

Organizasyonu düzenleyenlerin verdiği sayıya göre tribünde 500 kişi vardı lakin, görülen 200’den daha az insanın maça geldiğiydi. İspanya başantrenörü Sergio Scariolo, maçtan daha sonra bu durumu latifeyle karışık biçimde tiye alarak “Lorenzo Brown’ın maçı internetten izleyen akrabaları, salondakilerden daha fazlaydı” dedi.

İspanya-Bulgaristan maçının tribünlerinden bir kısım.

ERGİN ATAMAN: 100 KİŞİNİ İZLEDİĞİ MAÇTA…

Akşam saatlerinde oynanan günün ikinci maçında Türkiye ve Karadağ karşı karşıya gelirken, bu maçta tribünler birinci maça göre daha doluydu. Fakat bir daha de, A Ulusal Grup Başantrenörü Ergin Ataman da duruma reaksiyon gösterdi.

Ataman, “Euroleague’de uzun yıllar geçirdikten daha sonra, bu çeşit turnuvalar hem benim için tıpkı vakitte oyuncular için tecrübe. Ancak yalnızca 100 kişinin izlediği maçta nasıl hissedilir bilmiyorum. NBA ve ya Euroleague’de karşılaştığımız atmosferden epey farklı” dedi.

“niçin BURADAYIZ?”

Maça az kişinin gelmesinin konsantrasyonu etkilediğini söyleyen tecrübeli koç, “Konsantre olmak güç. Benim için, oyuncular için hatta medya mensupları için bile. Futbol bu türlü oynanıyor ve her ulusal grup maçında statları dolu görüyoruz. Burası boş. niye buradayız? Ne için? Basketbol oynamak ve eğlenmek için. Beşerler için. Bu spor bir şovdur” tabirlerini kullandı.

izleyicisiz atmosferin hiç bir his uyandırmadığını söyleyen Ataman, “U18 maçı ile EuroBasket içindeki fark nedir? U16 turnuvası üzereydi. Küçük bir kadro çalıştırıyormuş üzere hissettim” formunda konuştu.